חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: מקלובה יפואית

שף אליאס שווירי, שף ובעלים של מרכז החומוס האסלי ביפו מציע מתכון יפואי של מקלובה Maqlooba مقلوبة ||| כתבנו בעבר על סיפורה של מקלובה ||| זהו מאכל מסורתי בהרבה מטבחים מזרח תיכוניים שהמשותף לכולם צורת ההגשה ||| מגישים מקלובה במהופך וברוב טקס בעת ההגשה, ומכאן השם מקלובה, כמשמעו הפוך ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מקלובה של מרכז החומוס האסלי יפו (צילום דורון רייך)

מצרכים (4 מנות)

אופן הכנה

  1. חותכים את הירקות לפרוסות ו/או קוביות
  2. מטגנים את הירקות החתוכים בסיר עם מעט שמן זית
  3. משרים את האורז במים למשך 20 דקות
  4. מסננים את האורז ומוסיפים את התבלינים לאורז
  5. מערבבים היטב עד שהאורז מקבל את צבעם של התבלינים ובאופן אחיד
  6. מחממים סיר על להבה
  7. מסדרים בסיר שכבת אורז ומיישרים
  8. מסדרים על שכבת האורז שכבת ירקות שטיגנו מבעוד מועד
  9. מוסיפים מים לסיר מעט מעל גובה הירקות
  10. מגבירים את עוצמת הלהבה עד שהמים בסיר מתחילים לרתוח
  11. מנמיכים את הלהבה וממשיגים לבשל כ- 20 דקות
  12. מוודאים שהאורז עשוי כמו שאוהבים
  13. מכבים את הלהבה
  14. מכניסים צלחת שתכסה את תוכן הסיר ומהדקים מעט
  15. הופכים את הסיר על צלחת ומגישים

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון بالصحه والعافيه

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *