שף אליאס שווירי, שף ובעלים של מרכז החומוס האסלי ביפו מציע מתכון יפואי של מקלובה Maqlooba مقلوبة ||| כתבנו בעבר על סיפורה של מקלובה ||| זהו מאכל מסורתי בהרבה מטבחים מזרח תיכוניים שהמשותף לכולם צורת ההגשה ||| מגישים מקלובה במהופך וברוב טקס בעת ההגשה, ומכאן השם מקלובה, כמשמעו הפוך ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (4 מנות)
אופן הכנה
- חותכים את הירקות לפרוסות ו/או קוביות
- מטגנים את הירקות החתוכים בסיר עם מעט שמן זית
- משרים את האורז במים למשך 20 דקות
- מסננים את האורז ומוסיפים את התבלינים לאורז
- מערבבים היטב עד שהאורז מקבל את צבעם של התבלינים ובאופן אחיד
- מחממים סיר על להבה
- מסדרים בסיר שכבת אורז ומיישרים
- מסדרים על שכבת האורז שכבת ירקות שטיגנו מבעוד מועד
- מוסיפים מים לסיר מעט מעל גובה הירקות
- מגבירים את עוצמת הלהבה עד שהמים בסיר מתחילים לרתוח
- מנמיכים את הלהבה וממשיגים לבשל כ- 20 דקות
- מוודאים שהאורז עשוי כמו שאוהבים
- מכבים את הלהבה
- מכניסים צלחת שתכסה את תוכן הסיר ומהדקים מעט
- הופכים את הסיר על צלחת ומגישים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון بالصحه والعافيه