אחוה והשף עומר מילר מגישים מתכון חגיגי ומיוחד לראש השנה ||| מתכון טעים אש לסינייה של בשר טחון, תפוחי אדמה, עגבניות וטחינה, המוגשים לצד רוטב סלסה של ירוקים ||| מתכון קל להכנה, יכול לשמש כמנה העיקרית בארוחת החג או כתוספת ||| כל הפרטים והמתכון
מצרכים (5-6 מנות)
- 1 ק"ג בשר בקר טחון
- 10 תפוח אדמה בייבי
- 5 בצלי פנינה
- 2 כפות שמן זית
- 3 עגבניות
- 1 כפית פִּלְפֵּל שחור
- 1 כפית מלח
לסלסה
- 2 כוסות כוסברה (גַּד או כֻּסְבָּר)
- 1 שום פנינה
- 1 פִּלְפֵּל חריף
- 2 כפות שמן זית
- 1 לימון המיץ בלבד
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פִּלְפֵּל
לציפוי
- 1/4 כוס טחינה גולמית
- 3 כפות מים
אופן הכנה
- מבשלים במים רותחים את תפוחי האדמה
- חותכים את תפוחי האדמה המבושלים לחציים
- מחממים מחבת פאייה גדולה (עם ידיות מתכת) עם מעט שמן זית
- חותכים את הבצלים לפרוסות ומוסיפים את הבצלים ותפוחי האדמה החצויים למחבת החמה עם שמן הזית
- צולים על להבה גבוהה עד לקבלת צריבה יפה (אפשר להניח על גריל)
- מוסיפים למחבת את הבשר הטחון
- פורסים עגבניות ומוסיפים אותן מלמעלה, הערה: העגבניות יגירו את הנוזלים על הבשר ותפוחי האדמה
- מתבלים בפלפל ומלח
- מחממים תנור או טאבון ל- 200 מעלות
- הכנת הטחינה: מערבבים בקערה עם מטרפה ידנית את הטחינה הגולמית עם מעט מים קרים
- מוספים את הטחינה למחבת הסינייה מעל שכבת הבשר והעגבניות ומזלפים מעט שמן זית
- מכניסים את המחבת לטאבון או לתנור למשך 20 דקות
- הכנת הסלסה: במְעבד מזון טוחנים את הכוסברה, שום פנינה, פלפל חריף עד לקבלת תערובת אחידה
- מוסיפים מלח, פלפל, מיץ לימון ומעט שמן זית וטוחנים
- מגישים סינייה לצד סלסה
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite