חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: סינייה בקר עם רוטב סלסה ירוקה וטחינה

אחוה והשף עומר מילר מגישים מתכון חגיגי ומיוחד לראש השנה ||| מתכון טעים אש לסינייה של בשר טחון, תפוחי אדמה, עגבניות וטחינה, המוגשים לצד רוטב סלסה של ירוקים ||| מתכון קל להכנה, יכול לשמש כמנה העיקרית בארוחת החג או כתוספת ||| כל הפרטים והמתכון

סינייה בקר עם סלסה ירוקה וטחינה (צילום שניר סופגי גואטה)

מצרכים (5-6 מנות)

לסלסה

לציפוי

אופן הכנה

  1. מבשלים במים רותחים את תפוחי האדמה
  2. חותכים את תפוחי האדמה המבושלים לחציים
  3. מחממים מחבת פאייה גדולה (עם ידיות מתכת) עם מעט שמן זית
  4. חותכים את הבצלים לפרוסות ומוסיפים את הבצלים ותפוחי האדמה החצויים למחבת החמה עם שמן הזית
  5. צולים על להבה גבוהה עד לקבלת צריבה יפה (אפשר להניח על גריל)
  6. מוסיפים למחבת את הבשר הטחון
  7. פורסים עגבניות ומוסיפים אותן מלמעלה, הערה: העגבניות יגירו את הנוזלים על הבשר ותפוחי האדמה
  8. מתבלים בפלפל ומלח
  9. מחממים תנור או טאבון ל- 200 מעלות
  10. הכנת הטחינה: מערבבים בקערה עם מטרפה ידנית את הטחינה הגולמית עם מעט מים קרים
  11. מוספים את הטחינה למחבת הסינייה מעל שכבת הבשר והעגבניות ומזלפים מעט שמן זית
  12. מכניסים את המחבת לטאבון או לתנור למשך 20 דקות
  13. הכנת הסלסה: במְעבד מזון טוחנים את הכוסברה, שום פנינה, פלפל חריף עד לקבלת תערובת אחידה
  14. מוסיפים מלח, פלפל, מיץ לימון ומעט שמן זית וטוחנים
  15. מגישים סינייה לצד סלסה

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *