סיפורו של מתכון: טארלו או טאראלינו Tarallo or Tarallino

טבעת בצק ללא שמרים עשויה מקמח, מים או יין לבן, שמן ומלח, שלעתים מוסיפים לו מרכיבים לטעם, כגון זרעי שומר ||| טראלינו Tarallino הוא סוג של חטיף מאפה מלוח מהמטבח האיטלקי, ובעיקר מאזור פוגליה Puglia ובאזורים נוספים כמו קמפניה ובזיליקטה ||| נאכל כחטיף בפני עצמו, לצד יין, גבינות, נקניקים או מטבלים ואהוב מאוד כאפריטיף – נשנוש לפני האוכל ||| גרסה מוקטנת של טראלי Taralli פריכות ויבשות, שמזכירות מעט קרקר או בייגלה קטן או עוגיות עבאדי ממחוזותינו ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

טארלו או טאראלינו איטלקי (צילום ממקור לא ידוע ולפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים)

עוגיות עבאדי .Vs טאראלינו

ההבדל בין עוגיות עַבָּדִי הישראליות לבין טאראלינו האיטלקיות נעוץ בעיקר במוצא, בטעמים, בצורה ובאופי הקולינרי של כל אחת מהן. הנה השוואה מפורטת:

  • טאראלינו Tarallino של דרום איטליה הוא עוגייה בעלת מרקם פריך, אך מעט יותר צפוף ודחוס מעוגיות עַבָּדִי. נוטה להיות יותר אלסטי מבפנים (לעיתים). הטעם לרוב עם תיבול של שומר, פלפל שחור, רוזמרין, שמן זית או יין לבן. זה חטיף גורמה או מסורתי של פוליה, יבש אך מעודן, עם גישה קולינרית יותר מתוחכמת.
  • עוגיות עַבָּדִי שלנו, מזוהות במיוחד עם יהדות עיראק והמטבח הספרדי-ישראלי. מרקם העוגיות פריך מאוד, יבש, לפעמים כמעט מתפורר. הטעם מלוח ולרוב ללא תיבול מיוחד – בסיסי ופשוט או עם תוספת של שומשום. בקיצור, חטיף יבש ופשוט – סוג של "לחם קשה" מודרני, עממי ויום-יומי.

מתכון: טארלו Tarallo

מצרכים (80-100 עוגיות)

שדרוג

שלבי הכנה

  1. בקערה גדולה, ערבבו את הקמח והמלח
  2. הוסיפו את שמן הזית ויין וערבבו בעזרת מזלג עד לקבלת בצק קשה מעט
  3. הניחו את הבצק על משטח עבודה ולושו אותו כ-5 דקות, עד שהוא הופך לבצק חלק
  4. אם תרצו לשדרג, להוסיף תבלינים שבחרתם, לושו אותם לתוך הבצק כולו או רק לחלק מהבצק
  5. לושו היטב כדי לפזר את התבלינים באופן שווה בנתח שבחרתם
  6. כסו את הבצק ותנו לו לנוח במשך 15-30 דקות
  7. צבטו חתיכת בצק בגודל אגוז מלך, גלגלו אותה תחילה בין הידיים, ולאחר מכן על משטח העבודה, כך שהבצק יוצר חבל דק, בקוטר של כ-1 ס"מ ובאורך 10 ס"מ
  8. עצבו כל חבל בצק לטבעת, והדקו את הקצוות יחד על ידי לחיצה קלה
  9. הניחו בצד את טבעות הטאראלי על קרש עץ וכסו במגבת
  10. בינתיים, הביאו סיר גדול של מים לרתיחה
  11. שימו 6-10 טאראלי במים הרותחים ולאחר 30-60 שניות, כאשר הם צפים אל פני המים הרותחים, הוציאו אותם בעזרת כף מחוררת והניחו אותם על מטלית לייבוש וקירור
  12. טיפ: נסו לא להניח טאראלי אחד על גבי אחר כשאתם מניחים אותם לסיר, ואם הם נדבקים לתחתית, תנו להם דחיפה עדינה בעזרת הכף המחוררת
  13. חממו תנור ל- 200 מעלות ורפדו תבניות אפייה בנייר אפייה
  14. הניחו את הטאראלי המבושלים וצוננים על תבניות האפייה המרופדות ואפו בתנור במשך כ-25 דקות, עד להזהבה
  15. הוציאו וקיררו לטמפרטורת חדר. יש לאחסן בכלי סגור כדי לשמור על פריכותם

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון  Buon Appetito

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *