היום הוא יום העוגיות הביתיות #HomemadeCookiesDay ||| באתר יש עשרות מתכוני עוגיות ביתיות והפעם מה הסיפור של עוגיות עבאדי ||| עוגיות קלות להכנה ואין יותר ביתיות מהן ||| חפשו באתר מתכונים ביתיים נוספים ובכיף ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
עוגיות עבאדי
מי לא מכיר ולא אוהב את העוגיות המלוחות והקשות משהו שכבר הפכו לשם גנרי של עוגיות מלוחות עגולות. אז מה הסיפור שלהן?
הכל התחיל עוד בחלב ܚܠܒ, סוריה של היום, אי שם בשנת 1838 כשמשפחת עבאדי הקימה מאפייה ביתית קטנטנה שהפכה במהירות להצלחה והעוגיות שלה הפכו לשם דבר בחלב והסביבה. כעבור כמעט מאה שנים, בשנת 1928, עלו בני משפחת עבאדי לירושלים וכמו בחלב, פתחו מאפייה בתוך הבית בו התגוררה המשפחה בסמוך לשוק מחנה יהודה. לאחר קום המדינה שכרו העבאדים מקום קטן בשכונת בית יעקב בו הקימו את המאפייה ושם אפו אתו העוגיות אותן מכרו מבית לבית. בתחילה היו מסתובבים עם מגשים על הראש ולאחר מכן נעזרו עגלה. ההמשך היה דוכן בשוק מחנה יהודה. בשנות ה-60 של המאה שעברה חברו העבאדים למשפחת אנג'ל וכך התחילו העוגיות של עבאדי להיות מופצות עם הלחם של אנג'ל לרחבי הארץ. את המתכון של עבאדי לא ניתן לקבל מבני המשפחה אבל יש מספר מתכונים שמתקרבים לטעם וכמה מהם לפניכם.
מתכון: עוגיות מלוחות עבאדי
מצרכים
- 2 כוסות קמח רגיל
- 1 כפית שטוחה מלח
- 1/2 כוס שמן זית
- 1/4 כוס מים
- 35 גרם שמן זית (או50 גרם חמאה)
- 1 שקית אבקת אפיה
לקישוט
שומשום
אגווש – 1 כף מים + 1 חלמון ביצה
אופן הכנה
- שמים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את הקמח, מלח, שמן זית, מים, תוספת השמן זית או חמאה, אבקת אפיה ולשים לתערובת אחידה
- נותנים לבצק לנוח 5 דקות
- לוקחים חתיכה מהבצק יוצרים נחש
- חותכים בגודל הרצוי ויוצרים עיגול
- מניחים על תבנית שרופדה בנייר אפייה
- יוצרים האגווש ע"י שמוסיפים לחלמון כף מים ומערבבים
- מברישים את כל העוגיות באופן אחיד
- מפזרים שומשום מעל כל העוגיות
- מחממים תנור ל- 170 מעלות
- מכניסים לתנור ל- 25-20 דקות
הגשה
מוציאים מהתנור ונותנים להתקרר לטמפרטורת חדר
מתכון: עוגיות עבאדי משכרות
מצרכים
- 1 ק"ג קמח
- 1 כף גדושה מלח
- 2 כוסות שומשום
- 2 כוסות בירה לבנה
- 1.5 כוסות שמן זית
- 1/2 כוס מים
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות
- מערבבים את המצרכים היבשים בקערת מיקסר
- מוסיפים את השמן, מים ובירה ולשים עד לקבלת בצק אחיד ונעים לעבודה
- יוצרים כדורים קטנים
- דוחפים אצבע למרכז כל כדור עד שנוצר חור
- מרחיבים את החור לאט לאט עד שנוצר כעך יפה
- טיפ: מומלץ להכין גם עוגיות מקלות דקים
- מסדרים את העוגיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה
- אופים 25-30 דקות
- טיפ: לאחר שהתבנית האחרונה מוכנה, מכבים את התנור ומכניסים את התבניות בחזרה, עד לייבוש מלא של העוגיות.
בתיאבון
* לדעתנו תבחרו שמן זית מהזנים לצ'ינו, ארבקינה, קורינייקי ופיקואל ולא תצטערו.