מתכון: ניוקי בטטה ללא גלוטן

גרסה רכה, עדינה ומתוקה יותר של הניוקי האיטלקי הקלאסי, שמתבססת על בטטה במקום תפוחי אדמה, ועל קמחים נטולי גלוטן במקום קמח חיטה רגיל ||| לבטטה יש מתיקות טבעית שמעניקה לניוקי עומק טעם ומעט צבע כתמתם ||| המרקם רך מאוד ולעיתים נמס בפה ובגלל רכות הבצק, הבצק עלול להיות דביק יותר, ולכן חשוב לאזן אותו עם קמח ללא גלוטן במידה מדויקת ||| קמחים נפוצים שניתן להשתמש בהם יכולים להיות קמח תפוח אדמה, קמח טפיוקה, קמח אורז או קמח שקדים ||| ניוקי נכתב באיטלקית  Gnocchiאבל לא נהגה גנוצ'י באיטליה ובכלל ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

ניוקי בטטה (אילוסטרציה ChatGPT ע"י דני בר)

מצרכים

שלבי הכנה

  1. בקערה ערבבו את קמח הבטטה, ג'ינג'ר, מלח וביצים עד אחידות
  2. הוסיפו בהדרגה את קמח התפוחי אדמה (כל פעם כוס) וערבבו היטב בידיים עד שנוצר בצק רך
  3. פזרו קמח על משטח העבודה שלכם והעבירו אליו את הבצק מהקערה וצרו מהבצק כדור גדול
  4. חצו את הכדור לשניים וקמחו כל כדור בנפרד
  5. רדדו בידיים כל כדור בצק ל"חבל" ארוך בעובי 3 ס"מ
  6. בעזרת סכין חדה ומקומחת, חתכו מחבל הבצק חתיכות ניוקי
  7. בשלו את הניוקי במים רותחים ומומלחים עד שהם צפים
  8. בינתיים הכינו קערה גדולה ובה מי קרח אבל בלי קוביות הקרח
  9. כשהניוקי מוכנים סננו אותם והעבירו מיד למי הקרח כדי לעזור להם להתייצב
  10. לאחר 2 דקות סננו את הניוקי ממי הקרח
  11. חממו במחבת שמן זית וטגנו בה את הבצל הקצוץ ושיני השום הכתושות עד השחמה קלה
  12. הוסיפו את הניוקי למחבת וערבבו בעדינות
  13. העבירו את הניוקי לכלי הגשה והגישו חם
  14. טיפ: אפשר ליהנות מהניוקי כפי שהם או לשדרג אותם בכל רוטב שאוהבים

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון  Buon Appetito

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *