פנינה קדם אוהבת לפנק את בני ביתה בעוגות ומאפים מעשה ידיה ||| הפעם פנינה מציעה מתכון לעוגת גבינה פשוטה וקלה להכנה ||| כרגיל, בתום האפייה לא תוכלו להתאפק מלטעום או לאכול את העוגה בזכות הניחוח שאופף את חלל הבית ||| עוגה ממצרכים שתמיד יש בבית ובלי תחכום – פשוט וטעים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (תבנית 26)
לבצק
- 1/2 כוס סוכר
- 150 גרם חמאה
- 1.5 כוס קמח תופח
- 2 חלמוני ביצים
לתערובת הגבינה
- 750 גרם גבינה לבנה 5%
- 1/2 כוס סוכר
- 10 גרם סוכר וניל
- 50 גרם חמאה
- 1/2 כוס קמח
- 2 כוסות קמח תירס (קורנפלור)
- 1 גביע שמנת רגילה
למקצפת
- 6 בחלמוני ביצים
- 1/2 כוס סוכר
אופן הכנה
- הכנת הבצק: בקערת מיקסר עם וו גיטרה לשים את מצרכי הבצק לקבלת בצק אחיד ומגובש
- לשמן תבנית אפייה עגולה או פיירקס
- לרפד התבנית בבצק בשכבה אחידה בתחתית והדפנות
- הכנת תערובת הגבינה: בקערה גדולה מערבבים את כל מצרכי תערובת הגבינה, לקבלת מסה אחידה וחלקה
- הכנת המקצפת: בקערת מיקסר מקציפים את הביצים והסוכר לקבלת קצפת חלקה ואוורירית
- מוסיפים את המקצפת לתוך תערובת הגבינה בתנועות קיפול עד קבלת תערובת אחידה וחלקה
- מחממים תנור ל- 200 מעלות
- שופכים את תערובת הגבינה לתבנית המרופדת בבצק ומיישרים
- אופים 10 דקות
- מנמיכים חום התנור ל- 180 מעלות
- ממשיכים לאפות 45 דקות
- בסיום האפייה נותנים לעוגה להתקרר בתנור לאחר שכיבינו אותו
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite