חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: פאי תפוחים ורוזמרין

פאי או טארט או פשטידה הם אותה גברת בשינוי אדרת תלוי איפה אתם נמצאים ||| אצל האמריקאים זה פאי תפוחי עץ Apple Pie ואילו הצרפתים מעדיפים את הקינוח הקלאסי שלהם בשם טארט Tarte aux Pommes ||| הפעם מתכון בסיסי שאפשר להעשיר אותו בשלל טעמים ותבלינים שאוהבים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

פאי תפוחי עץ בסגנון אמריקאי (צילום דני בר)

מצרכים (תבנית פאי 26)

לבצק הפריך

למלוי

  • 3 תפוח-עץ פינק ליידי קלופים, מגולענים וחתוכים לקוביות 1X1 ס"מ
  • 20 גרם חמאה
  • 3 כפות סוכר

לקרם

לסירופ דבש

  • 2/3 כוס דבש שאוהבים
  • 2 כפות מיץ לימון
  • קורט הל (לא חובה)
  • 2 כפות מים חמים

אופן הכנה

  1. מחממים מחבת רחבה על חום גבוה, מוסיפים את החמאה והתפוחים ומערבבים במשך 6-5 דקות עד לריכוך
  2. מוסיפים את הסוכר ומקרמלים את התפוחים עוד 6-5 דקות. מעבירים לקערה ומניחים
  3. הכנת הבצק הפריך: בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים קמח, חמאה, אבקת סוכר, קורנפלור ומלח. מעבדים את כל המצרכים ביחד עד קבלת פירורי בצק כמו חול
  4. מוסיפים את הביצה וממשיכים לעבד עד לקבלת בצק חלק ואחיד
  5. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעה
  6. לאחר שעה קירור, משמנים היטב את התבנית
  7. מרדדים את הבצק לעובי של 3 מ"מ ומרפדים את תחתית ודפנות התבנית בבצק
  8. מכניסים את התבנית עם הבצק לשעה הקפאה במקפיא
  9. בסיר קטן שמים חלב, שמנת, דבש ורוזמרין ומביאים לרתיחה
  10. מניחים להצטנן בערך כרבע שעה ומסננים את הנוזלים ומחזירים לסיר
  11. בקערה נפרדת טורפים חלמוני ביצים, סוכר וקורנפלור עד לקבלת מרקם של משחה
  12. מרתיחים מחדש את הנוזלים, ולאחר מכן יוצקים בהדרגה את הנוזלים לתערובת תוך כדי ערבוב
  13. מסננים את הבלילה בחזרה לסיר ומבשלים על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב. מערבבים ומבשלים עד לקבלת בועות בתוך הקרם
  14. ממשיכים לטרוף 30 שניות נוספות ומורידים מהלהבה
  15. מוסיפים לקרם את החמאה ומערבבים עד שהיא נטמעת
  16. מוציאים את הטארט מהמקפיא. מפזרים את התפוחים המקורמלים ושופכים את הקרם החם עד גובה אפס ומיישרים
  17. מחממים תנור ל- 170 מעלות
  18. מכניסים את הטארט לתנור למשך 35-40 דקות. הקרם ישחים וזה מצוין
  19. מוציאים מהתנור, מניחים להצטנן ומכניסים למקרר, עדיף לתת לטארט להתקרר לילה במקרר
  20. הכנת הסירופ: מערבבים את כל מצרכי סירופ הדבש עד לקבלת בלילה אחידה

הגשה

פורסים את הטארט לפרוסות אישיות ומגישים עם מעט סירופ מעל הפאי

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Bon Appétit

עלו החודש

חמש תרופות סבתא לחורף

החורף מביא לעיתים קרובות הצטננויות, שפעת ותחושת קור כללית, ותרופות סבתא הן פתרון נפלא לחימום הגוף ולחיזוק המערכת החיסונית באופן

לקריאה...

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *