פאי או טארט או פשטידה הם אותה גברת בשינוי אדרת תלוי איפה אתם נמצאים ||| אצל האמריקאים זה פאי תפוחי עץ Apple Pie ואילו הצרפתים מעדיפים את הקינוח הקלאסי שלהם בשם טארט Tarte aux Pommes ||| הפעם מתכון בסיסי שאפשר להעשיר אותו בשלל טעמים ותבלינים שאוהבים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (תבנית פאי 26)
לבצק הפריך
- 2 כוסות קמח
- 120 גרם חמאה קרה
- 1/2 כוס אבקת סוכר
- 1 כף קמח תירס (קורנפלור)
- קורט מלח
- 1 ביצה XL
למלוי
לקרם
- 5 כוסות חלב
- 4 כפות שמנת מתוקה 38%
- 1 כף דבש
- 5 מחטי רוזמרין
- 5 חלמוני ביצים XL
- 1/2 כוס סוכר
- 5 כפות קמח תירס (קורנפלור)
- 50 גרם חמאה
לסירופ דבש
אופן הכנה
- מחממים מחבת רחבה על חום גבוה, מוסיפים את החמאה והתפוחים ומערבבים במשך 6-5 דקות עד לריכוך
- מוסיפים את הסוכר ומקרמלים את התפוחים עוד 6-5 דקות. מעבירים לקערה ומניחים
- הכנת הבצק הפריך: בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים קמח, חמאה, אבקת סוכר, קורנפלור ומלח. מעבדים את כל המצרכים ביחד עד קבלת פירורי בצק כמו חול
- מוסיפים את הביצה וממשיכים לעבד עד לקבלת בצק חלק ואחיד
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעה
- לאחר שעה קירור, משמנים היטב את התבנית
- מרדדים את הבצק לעובי של 3 מ"מ ומרפדים את תחתית ודפנות התבנית בבצק
- מכניסים את התבנית עם הבצק לשעה הקפאה במקפיא
- בסיר קטן שמים חלב, שמנת, דבש ורוזמרין ומביאים לרתיחה
- מניחים להצטנן בערך כרבע שעה ומסננים את הנוזלים ומחזירים לסיר
- בקערה נפרדת טורפים חלמוני ביצים, סוכר וקורנפלור עד לקבלת מרקם של משחה
- מרתיחים מחדש את הנוזלים, ולאחר מכן יוצקים בהדרגה את הנוזלים לתערובת תוך כדי ערבוב
- מסננים את הבלילה בחזרה לסיר ומבשלים על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב. מערבבים ומבשלים עד לקבלת בועות בתוך הקרם
- ממשיכים לטרוף 30 שניות נוספות ומורידים מהלהבה
- מוסיפים לקרם את החמאה ומערבבים עד שהיא נטמעת
- מוציאים את הטארט מהמקפיא. מפזרים את התפוחים המקורמלים ושופכים את הקרם החם עד גובה אפס ומיישרים
- מחממים תנור ל- 170 מעלות
- מכניסים את הטארט לתנור למשך 35-40 דקות. הקרם ישחים וזה מצוין
- מוציאים מהתנור, מניחים להצטנן ומכניסים למקרר, עדיף לתת לטארט להתקרר לילה במקרר
- הכנת הסירופ: מערבבים את כל מצרכי סירופ הדבש עד לקבלת בלילה אחידה
הגשה
פורסים את הטארט לפרוסות אישיות ומגישים עם מעט סירופ מעל הפאי
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Bon Appétit