סלט ארטישוק ולבנה הוא שילוב מרענן ופופולרי במטבח המזרח תיכוני ||| סלט שמשלב בין המרקם והטעמים הייחודיים של לבבות הארטישוק לבין החמיצות הקרמית של גבינת לבנה ||| הארטישוק נחשב לירק עשיר בנוגדי חמצון, סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים, במיוחד ויטמין C, חומצה פולית ומגנזיום ||| מרקמו הקרמי של הסלט וגווניו הרכים הפכו אותו לפופולרי לא רק כמנה ראשונה אלא גם כחלק ממאזטים באירועים וחגיגות ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 6 אַרְטִישׁוֹק (קִנְרֵס או חֻרְשָׁף)
- מים לבישול
- ½ לימון
- 2 עלי דפנה
- 2 כפות שמן זית
- 3-2 עלי מרווה טריים
- ½ כוס יין לבן
- ½ כפית מלח גס
- קורט פִּלְפֵּל שחור
- 1 כף פירורי לחם
להגשה
- 1 כוס עלי רוקט או ראשד
- ½ כוס לבנה
- ½ כוס זיתים שחורים מגולענים
- ½ כוס צנוברים קלויים
- 4 צנוניות חתוכות לפרוסות דקות
- ½ בצל אדום פרוס לפרוסות דקות
- 1 פִּלְפֵּל ירוק חריף פרוס לפרוסות
- מלח גס
- 2 כפות שמן זית
שלבי הכנה
- הכנת הארטישוק: קולפים את עלי הארטישוק, מסירים את הגבעול ומנקים את הליבה השעירה
- מעבירים את הארטישוקים לסיר ומכסים במים
- מוסיפים לימון ועלי דפנה ומבשלים במשך 20 דקות לפחות, עד לריכוך חלקי של הארטישוקים
- מצננים את הארטישוק וחותכים לרבעים
- מחממים מחבת עם שמן זית ועלי מרווה
- במחבת החם מקפיצים קלות את רבעי הארטישוק
- מוסיפים יין לבן וממשיכים לבשל עד להתנדפות החמיצות והנוזלים
- מתבלים במלח ובפלפל
- מוסיפים את פירורי הלחם ומקפיצים עד שהם עוטפים את הארטישוקים וגוון הציפוי מזהיב קלות
- הרכבת הסלט: בקערת הגשה מסדרים את הארטישוקים ביד חופשית
- מפזרים מעל עלי רוקט, לבנה, זיתים, צנוברים, בצל אדום, צנוניות ופלפל חריף
- מתקנים תיבול במלח ובשמן זית ומגישים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…