מתכון: סלט ארטישוק ולבנה

סלט ארטישוק ולבנה הוא שילוב מרענן ופופולרי במטבח המזרח תיכוני ||| סלט שמשלב בין המרקם והטעמים הייחודיים של לבבות הארטישוק לבין החמיצות הקרמית של גבינת לבנה ||| הארטישוק נחשב לירק עשיר בנוגדי חמצון, סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים, במיוחד ויטמין C, חומצה פולית ומגנזיום ||| מרקמו הקרמי של הסלט וגווניו הרכים הפכו אותו לפופולרי לא רק כמנה ראשונה אלא גם כחלק ממאזטים באירועים וחגיגות ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

סלט ארטישוק ולבנה (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים 

להגשה

שלבי הכנה

  1. הכנת הארטישוק: קולפים את עלי הארטישוק, מסירים את הגבעול ומנקים את הליבה השעירה
  2. מעבירים את הארטישוקים לסיר ומכסים במים
  3. מוסיפים לימון ועלי דפנה ומבשלים במשך 20 דקות לפחות, עד לריכוך חלקי של הארטישוקים
  4. מצננים את הארטישוק וחותכים לרבעים
  5. מחממים מחבת עם שמן זית ועלי מרווה
  6. במחבת החם מקפיצים קלות את רבעי הארטישוק
  7. מוסיפים יין לבן וממשיכים לבשל עד להתנדפות החמיצות והנוזלים
  8. מתבלים במלח ובפלפל
  9. מוסיפים את פירורי הלחם ומקפיצים עד שהם עוטפים את הארטישוקים וגוון הציפוי מזהיב קלות
  10. הרכבת הסלט: בקערת הגשה מסדרים את הארטישוקים ביד חופשית
  11. מפזרים מעל עלי רוקט, לבנה, זיתים, צנוברים, בצל אדום, צנוניות ופלפל חריף
  12. מתקנים תיבול במלח ובשמן זית ומגישים

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *