חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: מרק אפונה קרמי

כדאי לאכול מרק ולא רק בגלל הטעם או החום בימי החורף הקרים ||| מרק היא דרך נהדרת לשלב את כל אבות המזון בארוחה אחת – שילוב של ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים הדרושים לגופנו ||| צריכת קערת מרק מבוססת ירקות לפני הארוחה יכולה לעזור להפחית את כמות הקלוריות שנאכל במהלך הארוחה ב-20% ||| מרק חם גורם לנו להאט את קצב האכילה ולהתרכז בכל לגימה ולעיסה ||| מרק, בזכות היותו נוזלי, עוזר לשטוף רעלים מהגוף ותורם לניקוי הכבד ולזרימת דם תקינה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מרק אפונה וירקות (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים

למרק

לטוסטונים

לקישוט

שלבי הכנה

  1. הכנת המרק: מקלפים וחותכים את תפוח האדמה לחתיכות ומניחים בקערה
  2. מכסים בניילון נצמד, עושים חורים קטנים לשחרור האוויר ומבשלים במיקרוגל למשך 5 דקות בעוצמה מרבית
  3. בסיר עמוק עם מעט שמן זית, מטגנים את הבצל הירוק החתוך לקוביות. הערה: שומרים את גבעול הבצל לקישוט
  4. כשהבצל מטוגן, מוסיפים את תפוח האדמה, אפונה וציר ירקות, מביאים לרתיחה ומבשלים 10 דקות
  5. שופכים את המרק לקערת הבְּלֶנְדֶּר, מוסיפים מלח ופלפל ומערבלים עד לקבלת מרקם קרמי. הערה: אפשר להשתמש בבְּלֶנְדֶּר מוט
  6. הכנת הטוסטונים: מחממים תנור ל- 200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה
  7. חותכים את לחם הבאגט לפרוסות, מסדרים אותן בתבנית האפייה המרופדת ומזליפים שמן זית בנדיבות
  8. אופים במשך 5-10 דקות או עד שהלחם מזהיב והופך לפריך
  9. מצננים את הפרוסות ומורחים גבינת שמנת
  10. מקשטים עם גבעול בצל ירוק קצוץ, מעט עלי נענע קטנים, פלפל וזילוף שמן זית

הגשה

מגישים את המרק בצלחת, ומקשטים במעט יוגורט יווני ולצד הטוסטונים

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *