עוגה עשירה בכל טוב שעיקר המאמץ הוא לרכוש את המצרכים ביחס הנכון ||| עוגה קלסית לכוס תה של אחה"צ והיא קלה להכנה ||| עוגת פירות יבשים בחושה שאפשר לאכול גם מספר ימים אחרי האפייה אם שומרים בכלי אטום ||| היצירתיים מוזמנים לגוון עם מה שאוהבים מבין הפירות יבשים ואגוזים בתנאי ששומרים על היחס ביניהם ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (לתבנית קפיצית 26 ס"מ או 2 תבניות אינגליש קייק)
- 4 ביצים XL
- ¾כוס סוכר
- ¾כוס קמח
- ½ כוס שקדים טחונים דק
- 1 כפית אבקת אפייה
- ¼כפית אבקת סודה לשתייה
- 150 גרם שוקולד מריר מגורד
- 200 גרם אגוזי מלך ואגוזי פקאן קלויים קלות
- 500גרם תערובת פירות יבשים שאוהבים (תאנים, משמש, חמוציות, שזיף וכו')
- 2כפות ברנדי
- 4 כפות מיץ תפוזים
- 1 כפית שטוחה קינמון טחון
- ¼כפית ציפורן טחון
- ¼ כפית זנגוויל (ג'ינג'ר) טחון
לעיטור
- ½ כוס אבקת סוכר
אופן הכנה
- בקערת מיקסר מקציפים את הביצים וכשנוצרת קציפה, מוסיפים באטיות ובהדרגה את הסוכר
- מקציפים כ- 8 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה
- בקערה מערבבים את הקמח, שקדים, אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה לקבלת תערובת אחידה
- מוסיפים בהדרגה את התערובת לקציפת הביצים ומערבבים
- מוסיפים את יתר המצרכים בתנועות קיפול, עד לקבלת תערובת בצק אחידה
- מעבירים לתבנית משומנת ומרופדת בנייר אפייה ומשטחים את פני הבצק
- מחממים תנור ל- 180 מעלות
- אופים במשך 50-60 דקות, עד שהעוגה מקבלת גוון חום זהבהב וקיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי
- מצננים את העוגה לטמפרטורת חדר
- בוזקים מעל פני העוגה, אבקת סוכר
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite