טורקיז מציעה לחג השבועות מתכון לעוגה חגיגית, מיוחדת וטעימה ||| עוגה מרהיבה עם שלוש שכבות של קלתית, מילוי מתוק של גבינה ומעל קרמבל טחינה פריך וטעים שמעניק לעוגה טעם עשיר הדומה לחלווה ||| עוגה קלה להכנה, שתקשט את שולחן החג ותהיה חגיגה לחיך לכל המשפחה והאורחים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (תבנית טארט 24)
לבצק
- 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
- ½1 כוסות קמח
- 2 חלמוני ביצים L
- ⅔ כוס אבקת סוכר
- 1 כפית סירופ מייפל
- משקולות או קטניות יבשות
למלית
- 1 גביע גבינת שמנת 28%
- 1 גביע שמנת חמוצה 15%
- ¾ כוס סוכר
- 3 ביצים L
- 50 גרם אבקת אינסטנט פודינג וניל
לקרמבל טחינה
- 2 כפות טחינה גולמית
- 2 כפות שמן
- ⅓ כוס סוכר חום
- 110 גרם קמח כוסמין מלא
- קורט מלח
לקישוט
- חופן אגוזי פקאן מסוכר קצוץ
- 1 כף טחינה גולמית
שלבי הכנה
- בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) עם וו גיטרה (או מעבד מזון) מערבבים יחד את החמאה, קמח וסוכר עד קבלת בצק פירורי
- מוסיפים את חלמוני הביצים והמייפל ומערבבים עד קבלת בצק. הערה: לא ללוש יותר מדי
- מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה לעובי של כ-3 מ״מ
- מכניסים את יריעת הבצק למקרר עד לייצוב הבצק
- מוציאים את הבצק מהמקרר, מפרידים מניירות האפייה ומניחים על תבנית הטארט
- מהדקים לתחתית התבנית והדפנות כאשר מוודאים שהבצק נצמד לדפנות היטב
- מכסים את הבצק בנייר אפייה ומניחים על הנייר משקולות או קטניות
- מחממים תנור ל- 180 מעלות
- מכניסים לתנור ואופים 20-25 דקות, עד לאפייה מלאה של הבצק
- מוציאים את התבנית מהתנור ומסירים את הקטניות ונייר האפייה
- הכנת המלית: בקערה טורפים יחד את גבינת השמנת ושמנת חמוצה עד קבלת מרקם חלק
- מוסיפים את הסוכר, ביצים ואבקת אינסטנט פודינג ומערבבים עד איחוד
- יוצקים את התערובת גבינה על הבצק ומיישרים את פני הגבינה
- מנמיכים את טמפרטורת התנור ל- 160 מעלות רגיל ולא טורבו
- מכניסים את התבנית למרכז התנור ואופים במשך כ- 30 דקות. הערה: השלבים האלה חשובים למנוע סדקים בעוגה. עוד פרטים בקישור…
- מנמיכים את חום התנור ל- 150 מעלות וממשיכים לאפות 25 דקות נוספות
- מכבים את התנור, מצננים עם דלת פתוחה כ- 10 דקות
- מכניסים את התבנית למקרר למספר שעות
- הכנת הקרמבל: בקערה שמים את כל מצרכי הקרמבל ומערבבים תחילה בעזרת מזלג ואחר כך עם קצות האצבעות, עד לקבלת מרקם פירורים
- מחממים תנור ל- 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה
- יוצקים את פירורי הקרמבל על התבנית המרופדת ואופים עד השחמה ומצננים
- מפזרים את פירורי הקרמבל על פני העוגה
- מקשטים מסביב בשבבי הפקאן המסוכר
- מזליפים מעט טחינה גולמית מעל
- מגישים צונן
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…