חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: עוגת גבינה עם קרמבל טחינה

טורקיז מציעה לחג השבועות מתכון לעוגה חגיגית, מיוחדת וטעימה ||| עוגה מרהיבה עם שלוש שכבות של קלתית, מילוי מתוק של גבינה ומעל קרמבל טחינה פריך וטעים שמעניק לעוגה טעם עשיר הדומה לחלווה ||| עוגה קלה להכנה, שתקשט את שולחן החג ותהיה חגיגה לחיך לכל המשפחה והאורחים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

עוגת גבינה עם קרמבל טחינה של טורקיז (צילום הדס ניצן)

מצרכים (תבנית טארט 24)

לבצק

למלית

לקרמבל טחינה

לקישוט

שלבי הכנה

  1. בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) עם וו גיטרה (או מעבד מזון) מערבבים יחד את החמאה, קמח וסוכר עד קבלת בצק פירורי
  2. מוסיפים את חלמוני הביצים והמייפל ומערבבים עד קבלת בצק. הערה: לא ללוש יותר מדי
  3. מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה לעובי של כ-3 מ״מ
  4. מכניסים את יריעת הבצק למקרר עד לייצוב הבצק
  5. מוציאים את הבצק מהמקרר, מפרידים מניירות האפייה ומניחים על תבנית הטארט
  6. מהדקים לתחתית התבנית והדפנות כאשר מוודאים שהבצק נצמד לדפנות היטב
  7. מכסים את הבצק בנייר אפייה ומניחים על הנייר משקולות או קטניות
  8. מחממים תנור ל- 180 מעלות
  9. מכניסים לתנור ואופים 20-25 דקות, עד לאפייה מלאה של הבצק
  10. מוציאים את התבנית מהתנור ומסירים את הקטניות ונייר האפייה
  11. הכנת המלית: בקערה טורפים יחד את גבינת השמנת ושמנת חמוצה עד קבלת מרקם חלק
  12. מוסיפים את הסוכר, ביצים ואבקת אינסטנט פודינג ומערבבים עד איחוד
  13. יוצקים את התערובת גבינה על הבצק ומיישרים את פני הגבינה
  14. מנמיכים את טמפרטורת התנור ל- 160 מעלות רגיל ולא טורבו
  15. מכניסים את התבנית למרכז התנור ואופים במשך כ- 30 דקות. הערה: השלבים האלה חשובים למנוע סדקים בעוגה. עוד פרטים בקישור…
  16. מנמיכים את חום התנור ל- 150 מעלות וממשיכים לאפות 25 דקות נוספות
  17. מכבים את התנור, מצננים עם דלת פתוחה כ- 10 דקות
  18. מכניסים את התבנית למקרר למספר שעות
  19. הכנת הקרמבל: בקערה שמים את כל מצרכי הקרמבל ומערבבים תחילה בעזרת מזלג ואחר כך עם קצות האצבעות, עד לקבלת מרקם פירורים
  20. מחממים תנור ל- 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה
  21. יוצקים את פירורי הקרמבל על התבנית המרופדת ואופים עד השחמה ומצננים
  22. מפזרים את פירורי הקרמבל על פני העוגה
  23. מקשטים מסביב בשבבי הפקאן המסוכר
  24. מזליפים מעט טחינה גולמית מעל
  25. מגישים צונן

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *