חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: קניש או קנישעס

סיפרנו בעבר על קנישעס כאן וגם יש מתכון לקנישעס שאריות החג בקישור ||| הפעם מתכון לרולדת בצק עלים במילוי תפוחי אדמה שהתוצאה כמו קניש עם פחות טרחה ||| מתכון מצוין לימי הסתיו וחול המועד ||| על הפרטים והמתכון בהמשך…

קנישס (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (10 מנות)

למילוי

להברשה

לפיזור

אופן הכנה

  1. קולפים את תפוחי האדמה, חותכים לקוביות גדולות ומבשלים במים עם כפית מלח גס כי 30 דקות, עד ריכוך מלא של תפוחי האדמה
  2. במחבת נפרדת מחממים את שמן הזית ומטגנים את רצועות הבצל עד להשחמה
  3. מכבים את הלהבה ומוסיפים את קוביות תפוחי האדמה הרכות למחבת עם רצועות הבצלים
  4. בעזרת מזלג מועכים את תפוחי האדמה ומתבלים במלח ופלפל
  5. טועמים ומתקנים תיבול. מצננים היטב
  6. מחלקים את בצק העלים לשני חלקים
  7. פותחים חלק אחד על משטח עבודה
  8. מפזרים לאורך הבצק הפתוח ובצד הקרוב אליכן.ם, מחצית ממלית תפוחי האדמה. טיפ: מומלץ להשאיר שולי בצק ללא מלית
  9. מקפלים את השוליים על המלית ומגלגלים מהצד הקרוב אליכם אל הצד המרוחק מכם ליצירת גליל
  10. חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק והמלית
  11. מחממים תנור ל-180 מעלות
  12. מסדרים את 2 הרולדות על תבנית מרופדת בנייר אפייה
  13. מברישים את הרולדות בביצה טרופה ומפזרים שומשום בנדיבות
  14. אופים בתנור במשך כ- 30 דקות, עד להזהבה אחידה
  15. מצננים כ- 5 דקות ופורסים ליחידות אישיות

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *