סיפרנו בעבר על קנישעס כאן וגם יש מתכון לקנישעס שאריות החג בקישור ||| הפעם מתכון לרולדת בצק עלים במילוי תפוחי אדמה שהתוצאה כמו קניש עם פחות טרחה ||| מתכון מצוין לימי הסתיו וחול המועד ||| על הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (10 מנות)
למילוי
- 5 תפוח אדמה לבן עם קליפה, בגודל בינוני
- 1 כפית מלח גס
- 5 כפות שמן זית
- 2 בצל לבן גדול חתוכים לרצועות
- קורט מלח
- פלפל שחור
- 1 ק"ג בצק עלים מרודד
להברשה
- 1 ביצה טרופה
לפיזור
- 2-3 כפות שומשום בהיר
אופן הכנה
- קולפים את תפוחי האדמה, חותכים לקוביות גדולות ומבשלים במים עם כפית מלח גס כי 30 דקות, עד ריכוך מלא של תפוחי האדמה
- במחבת נפרדת מחממים את שמן הזית ומטגנים את רצועות הבצל עד להשחמה
- מכבים את הלהבה ומוסיפים את קוביות תפוחי האדמה הרכות למחבת עם רצועות הבצלים
- בעזרת מזלג מועכים את תפוחי האדמה ומתבלים במלח ופלפל
- טועמים ומתקנים תיבול. מצננים היטב
- מחלקים את בצק העלים לשני חלקים
- פותחים חלק אחד על משטח עבודה
- מפזרים לאורך הבצק הפתוח ובצד הקרוב אליכן.ם, מחצית ממלית תפוחי האדמה. טיפ: מומלץ להשאיר שולי בצק ללא מלית
- מקפלים את השוליים על המלית ומגלגלים מהצד הקרוב אליכם אל הצד המרוחק מכם ליצירת גליל
- חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק והמלית
- מחממים תנור ל-180 מעלות
- מסדרים את 2 הרולדות על תבנית מרופדת בנייר אפייה
- מברישים את הרולדות בביצה טרופה ומפזרים שומשום בנדיבות
- אופים בתנור במשך כ- 30 דקות, עד להזהבה אחידה
- מצננים כ- 5 דקות ופורסים ליחידות אישיות
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון