גפילטע פיש הוא גֶפִילטֶה פִיש כלומר דג ממולא עשוי מתערובת דגים טחונים ||| עד המאה ה-16, נהוג היה להשמיט את שלב המילוי עתיר העבודה, וכך גם הפעם ||| בפולין מכונה גפילטע פיש Karp po żydowsku כלומר קרפיון בסגנון יהודי ||| מקור הגפילטע פיש כנראה במטבח הגרמני כבר במאה ה-14 והוא נקרא Gefuelten Hechden ומתכון גרמני התפרסם בספר בישול משנת 1350 ||| המאכל היה פופולרי בקרב הקתולים בגרמניה בתקופת הלנט Lent – תענית שבה אסור לאכול בשר ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 2 ק”ג דג קרפיון
- 6 בצלים מטוגן חתוך לקוביות
- 1 בצל קטן טרי
- 1 צרור פטרוזיליה
- 3 גזר
- 2 ביצים XL
- 5 כפות קמח מצה
- ½ כף פלפל שחור
- מעט כורכום
- ½ כף מלח
- מעט אבקת מרק
- 2 בצל חתוך לקוביות, מטוגן
- 2 ליטר מים
- מעט פלפל שחור
- מעט כורכום
- מלח לפי הטעם
- 2 גזר חתוך לפרוסות
חזרת או חְרֶיין
אופן הכנה
- במעבד מזון טוחנים את הקרפיון
- מוסיפים את הבצל המטוגן, בצל חי, פטרוזיליה וגזר ומעבדים למרקם אחיד וחלק
- שמים את התערובת הטחונה בקערה ומוסיפים לתערובת ביצים וקמח מצה ומערבבים ביד לאחידות
- מתבלים בעזרת פלפל שחור, כורכום, מלח ואבקת מרק ומערבבים היטב לאחידות
- בסיר גדול שמים את חתיכות הבצל המטוגן, מים, מלח, פלפל שחור ומעט כורכום ומחממים על להבה בינונית
- מכינים קציצות מתערובת הדגים
- פורסים גזר ומניחים מעל ושמים בסיר
- דוחפים את הקציצות מטה כך שלא יצופו ומניחים צלחת גדולה על פני המים כדי שהקציצות לא יצופו ומכסים את הסיר במכסה
- מבשלים כשעה
- הכנת החזרת: מבשלים את הסלק, לא עד לריכוך מלא
- מגרדים את הסלק המבושל ומקולף, בפומפייה
- מגרדים שורש חזרת בפומפייה ומוסיפים לסלק המגורד
- מוסיפים חומץ, מעט שמן קנולה, סוכר ומלח ומערבבים היטב
- נותנים לחזרת מנוחה של לפחות לילה במקרר
- מקררים את כופתאות הגפילטע פיש לילה לצד החזרת.
הגשה
מגישים את הגפילטע ולצידו חזרת
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון