חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: גפילטע פיש – קציצות דג וחזרת

גפילטע פיש הוא גֶפִילטֶה פִיש כלומר דג ממולא עשוי מתערובת דגים טחונים ||| עד המאה ה-16, נהוג היה להשמיט את שלב המילוי עתיר העבודה, וכך גם הפעם ||| בפולין מכונה גפילטע פיש Karp po żydowsku כלומר קרפיון בסגנון יהודי ||| מקור הגפילטע פיש כנראה במטבח הגרמני כבר במאה ה-14 והוא נקרא Gefuelten Hechden ומתכון גרמני התפרסם בספר בישול משנת 1350 ||| המאכל היה פופולרי בקרב הקתולים בגרמניה בתקופת הלנט Lent – תענית שבה אסור לאכול בשר ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

גפילטע פיש (צילום דני בר)

מצרכים

חזרת או חְרֶיין

  • 5 סלק
  • 1 שורש חזרת
  • ½ כף סוכר
  • ½ כף מלח
  • 2 כפות חומץ
  • 2 כפות שמן קנולה

אופן הכנה

  1. במעבד מזון טוחנים את הקרפיון
  2. מוסיפים את הבצל המטוגן, בצל חי, פטרוזיליה וגזר ומעבדים למרקם אחיד וחלק
  3. שמים את התערובת הטחונה בקערה ומוסיפים לתערובת ביצים וקמח מצה ומערבבים ביד לאחידות
  4. מתבלים בעזרת פלפל שחור, כורכום, מלח ואבקת מרק ומערבבים היטב לאחידות
  5. בסיר גדול שמים את חתיכות הבצל המטוגן, מים, מלח, פלפל שחור ומעט כורכום ומחממים על להבה בינונית
  6. מכינים קציצות מתערובת הדגים
  7. פורסים גזר ומניחים מעל ושמים בסיר
  8. דוחפים את הקציצות מטה כך שלא יצופו ומניחים צלחת גדולה על פני המים כדי שהקציצות לא יצופו ומכסים את הסיר במכסה
  9. מבשלים כשעה
  10. הכנת החזרת: מבשלים את הסלק, לא עד לריכוך מלא
  11. מגרדים את הסלק המבושל ומקולף, בפומפייה
  12. מגרדים שורש חזרת בפומפייה ומוסיפים לסלק המגורד
  13. מוסיפים חומץ, מעט שמן קנולה, סוכר ומלח ומערבבים היטב
  14. נותנים לחזרת מנוחה של לפחות לילה במקרר
  15. מקררים את כופתאות הגפילטע פיש לילה לצד החזרת.

הגשה

מגישים את הגפילטע ולצידו חזרת

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *