הסוד של כופתאות המשמש של וואכאו הוא המילוי ||| אלו כופתאות מהמטבח האוסטרי בכלל ומעמק הווכאו Wachau מערבית לבירה האוסטרית וינה ||| האזור ידוע בכרמי ענבי היין שבו אבל לא פחות מכך, במשמש האמיתי של האזור על גדת הדנובה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (10-12 יחידות)
לבצק
- 300 גרם גבינה לבינה 5% (או כנען 5%)
- 200 גרם קמח
- כ-60 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
- 10 גרם של סוכר וניל
- 1 ביצה XL
- קורט מלח
- 10-12 מִשְׁמֵשׁ קטנים
- 10-12 קוביות סוכר
לקישוט
- 100 גרם פירורי לחם
- 100 גרם חמאה
- אבקת קִנָּמוֹן
אופן הכנה
- בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מערבבים את החמאה הרכה עם סוכר וניל ומעט מלח
- מוסיפים פנימה את הביצה, גבינה וקמח ומעבדים הכל לקבלת בצק חלק ואחיד
- יוצרים כדור בצק, עוטפים בניילון נצמד ומניחים למנוחה במקרר כ- 30 דקות
- מסירים את הגלעינים מהמשמשים (או שדוחפים החוצה בעזרת ידית כף עץ או חותכים לחצאים)
- מניחים קוביית סוכר במקום הגלעין, בכל משמש וסוגרים המשמש
- על משטח עבודה מקומח, מעצבים מהבצק גליל בעובי של כ- 5 ס"מ
- חותכים פרוסות בעזרת סכין ומשטחים אותן מעט עם כף היד
- שמים על כל עיגול בצק משמש, וסוגרים היטב את המשמש עם הבצק לקבלת כופתאות שאותן מניחים על קרש מקומח
- בסיר גדול מרתיחים הרבה מים מומלחים קלות
- מכניסים את כופתאות המשמש ומניחים להתבשל במשך 10-13 דקות
- מערבבים את הכופתאות בסיר המים בעדינות מדי פעם כדי שהכופתאות לא יידבקו
- הכנת הקישוט: במחבת ממיסים את החמאה
- מוסיפים לחמאה המומסת את פירורי הלחם, וקינמון וצולים עד קבלת גוון זהוב
- מוציאים בזהירות את הכיסונים המבושלים ומגלגלים אותם בפירורי הלחם המוכנים
- מעבירים לצלחת הגשה, ומפזרים אבקת סוכר מעל
טיפ: כדי לוודא שהכופתאות לא יתפרקו, כדאי לבשל מעט בצק כופתאות לפני מילוי הכיסונים. לאחר מכן, אם צריך, מתקנים את הבצק אם הוא רך מדי ע"י תוספת מעט קמח, ואם הבצק קשה מידי, מתקנים ע"י תוספת מעט חמאה.
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Guten Appetit