חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: קובּה كُبَّة סורית חאלבית בתנור

מאכל קוּבֶּה או קִיבֶּה שמקורו במטבח החאלבי של סוריה ||| המאכל נקרא בטורקיה אִיצְ'לִי קֵפְטֶה İçli köfte ובאזורים הכורדים מכונה המאכל כּוּתִלְכָּה דִילָאנֵה Kutilka dîlanê ||| קובה שמוכרת במחוזותינו מהמטבח היהודי העירקי אבל מקורה מחאלב שבסוריה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

קובּה סורית חאלבית (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (כתריסר יחידות)

למעטפת הקובה

למלית

אופן הכנה

  1. הכנת המלית: במחבת עם שמן מטגנים את הבצל עד שקיפות
  2. מוסיפים את בשר העוף הטחון, בהדרגה ב 4-3 פעימות כל פעם כף כדי שלא נוריד את טמפרטורת המחבת ובכך לגרום לבשר להגיר נוזלים
  3. מתבלים את הבשר והבצל תוך כדי ערבוב
  4. מוסיפים כוס מים רותחים ומביאים את התערובת לרתיחה
  5. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עם מכסה כ- 30 דקות
  6. מעבירים למסננת ושומרים את הנוזלים בצד לשימוש בהמשך בהכנת הכיסונים
  7. הכנת תערובת המעטפת: בקערה עם מים רותחים משרים את הבורגול כך שהמים יכסו את הבורגול ותוספת של כ- 4 ס"מ מעל הבורגול. נשאיר את הבורגול כ- 30 דקות
  8. מסננים את המים ומשאירים את הבורגול בקערה עד שיתקרר
  9. מוסיפים את שאר המצרכים ולשים היטב כ- 10 דקות
  10. מוסיפים לבורגול, בהדרגה ולפי הצורך, את נוזלי המלית ששמרנו מצד (סעיף 6 לעיל),
  11. טיפ: מומלץ להכין צלוחית עם מים ולהרטיב את הידיים מדי פעם בזמן הלישה
  12. לשים את התערובת עד שמתגבש מרקם של בצק חלק וגמיש. אפשר להוסיף או לגרוע קמח לקבלת התוצאה הרצויה של בצק
  13. עוטפים את גוש הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל- 30 דקות
  14. הכנת כיסוני הקובה: יוצרים מהבצק כדורים גדולים במשקל 100 גרם לערך, כל אחד
  15. עוטפים את כדורי הבצק במגבת
  16. טיפ: תכינו צלוחית עם מים ושתי כפות שמן להרטבת הידיים
  17. פותחים כדור בצק בכף היד ויוצרים גומה עמוקה תוך כדי תנועה סיבובית כך שיהיה מספיק מקום ל- 2 כפות של מלית
  18. ממלאים את הגובה במלית הבשר ודוחסים פנימה
  19. מתחילים לסגור את הקובה בתנועה סיבובית כלפי מעלה עד לסגירת כדור הקובה
  20. פוחסים את הכדור עד לקבלת קובה שטוחה
  21. מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה עם רווחים קטנים בין הקובות
  22. מחממים תנור ל- 180 מעלות
  23. מורחים מעט שמן על פני הקובות בתבנית
  24. אופים בתנור 35 דקות או עד שמתקבל צבע שחום יפה

הגשה

מעבירים למגש או צלחת הגשה, ומגישים חם לצד טחינה, עגבניות שרי, פלפל ירוק (אפשר חריף) וזיתים סוריים

אחסון

לאחר שלב 20, אפשר להקפיא לאפייה ואכילה במועד מאוחר יותר

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון بالصحه والعافيه

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *