מרק ירקות הוא מאכל רב תכליתי ומזין שניתן ליהנות ממנו בצורות שונות ||| מתחילים בהקפצת ירקות ארומטיים כמו בצל, שום וסלרי בשמן או בחמאה עד לריכוך וריח שמתפזר במטבח ||| מרק ירקות הוא דרך מצוינת לשלב מגוון רחב של ירקות בתזונה, המספקת ויטמינים חיוניים, מינרלים, סיבים ונוגדי חמצון ||| בין אם אתם מחפשים ארוחת ערב פשוטה או ארוחה דשנה כדי לחמם אתכם ביום קריר, מרק ירקות הוא בחירה קלאסית שבטוח תשמח כל אחד ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 1/2 כוס שמן זית
- 1.5 כוסות בצל חתוך לרבעים
- 3/4 כוס גזר חתוך לקוביות גדולות
- 3/4 כוס סלרי חתוך לקוביות גדולות
- 1/2 כוס עלי סלרי קצוצים
- 2 עלי דפנה טריים גדולים
- 2 כפיות פִּלְפֵּל אנגלי כתוש
- 2 כפות מלח
- 1 כוס תפוח-אדמה חתוך לקוביות גדולות
- 1 כוס דלעת חתוכה לקוביות גדולות
- מים לכיסוי
- 1 כוס קישוא קלוף וחתוך לקוביות
- 1/4 צרור פֶּטְרוֹזִילְיָה
אופן הכנה
- מחממים סיר בינוני עם שמן זית על להבה בינונית
- מוסיפים את הבצל, גזר, סלרי, עלי סלרי, עלי דפנה, פלפל ומלח ומערבבים
- מכסים את הסיר וממשיכים לבשל עד שהסלרי והבצל מתרככים
- מוסיפים את תפוחי האדמה ודלעת, ומגבירים את הלהבה
- מערבבים ואז שוב מנמיכים את הלהבה
- מכסים את הסיר ומבשלים עד לריכוך של הדלעת ושל תפוח האדמה
- מוסיפים את המים עד לכיסוי הירקות ומביאים לרתיחה
- מוסיפים את הקישוא ומבשלים כ־40 דקות על להבה נמוכה
- מכבים את הלהבה ומוסיפים את הפטרוזיליה
- מגישים חם
שדרוג: 2-3 שיני שום כתושות
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…