צורתה הקלועה של חלה מסמלת אהבה ואחדות, בעוד הצבע הזהוב מייצג שגשוג ואושר ||| קְלִיעַת צַמוֹת החלה צריך להיעשות במיומנות אבל בעיקר באהבה וכך היא תהיה עוד יותר מתוקה ||| חלה עשירה מהרגיל ומתוקה מהרגיל לימים טובים ומתוקים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
לבצק
- 1 ביצה L
- 60 מ"ל שמן קנולה
- 2 חלמוני ביצים
- 160 מ"ל מים
- 20 גרם שמרים טריים
- 500 גרם קמח
- 50 גרם דבש
- 50 גרם סוכר
- 10 גרם מלח
- 10 ריבועי רחת לקום חתוכות לקוביות
- 50 גרם פיסטוק ירוק קצוץ
לציפוי
- 1 ביצה טרופה
למי סוכר
- 1/2 כוס מים
- 1/2 כוס סוכר
- 3-4 טיפות תמצית וניל
אופן הכנה
- בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מערבבים את הביצה, שמן, חלמוני ביצים, מים ושמרים
- מוסיפים בהדרגה את הקמח, סוכר, דבש ומלח, ולשים עד קבלת בצק אחיד
- מוסיפים את קוביות הרחת לקום ופיסטוק קצוץ ומערבבים לקבלת תערובת בצק אחידה
- מניחים הקערה עם כיסוי ניילון נצמד, במקרר, ומתפיחים את הבצק בקירור עד הכפלת הנפח
- מחלקים את הבצק לשמונה חלקים שווים
- מרדדים כל חלק בצק ליצירת רצועות שוות
- קולעים 4 גלילי בצק בקליעת צמה ומהדקים את הקצוות
- מרפדים ומרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה
- מניחים את שתי חלות הבצק בתבנית המרופדת
- משאירים את החלות בצק לתפיחה נוספת
- מורחים על הבצק התפוח את הביצה הטרופה
- מחממים תנור ל- 190 מעלות
- אופים כ- 25 דקות, עד השחמה
- בקערה קטנה מערבבים את מצרכי מי הסוכר
- כשהחלה זהובה וחמה, מברישים אותה במי סוכר ומגישים שהתייבשו מי הסוכר
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…