שיכר התפוחים של חבל נורמנדי הוא הקלבדוס עליו כבר סיפרנו ||| קלבדוס הופך כל עוגת תפוחים פשוטה לבעלת טעמים וניחוחות שישדרגו את העוגה ||| קינוח צרפתי קלאסי שמחבר בין טעמים עשירים ומרקמים שונים ||| הקלבדוס מתווסף לעוגה כדי לשמור על הארומה והטעם האלכוהולי המיוחד שלו ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (תבנית קוגלהוף 26 ס"מ)
- 4 תפוח-עץ ירוק (גראני סמית), קלופים וחתוכים לקוביות 1 ס"מ
- 180 מ"ל קלבדוס או ברנדי
- 300 גרם סוכר
- 4 ביצים L
- 300 מ"ל שמן
- 350 גרם קמח
- 1 כפית מחוקה סודה לשתייה
- קורט אגוז מוסקט טחון
- קורט ציפורן טחון
- 150 גרם אגוזי מלך ו/או אגוזי פקאן
שלבי הכנה
- משרים את קוביות התפוחים בקערה עם הקלבדוס (או ברנדי אחר) למשך לילה במקרר
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים ומקמחים היטב את התבנית. הערה: אפשר במקום תבנית קוגלהוף, 2 תבניות קוטר 15 ס"מ
- בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) עם וו גיטרה מערבלים שמן וסוכר 2 דקות עד לקבלת תערובת אחידה
- מוסיפים את הביצים, אחת-אחת ומערבלים עד לקבלת בלילה אחידה וקרמית
- מנפים פנימה קמח, ציפורן, מוסקט, קינמון וסודה לשתייה, ומערבלים לקבלת תערובת אחידה
- מוסיפים את התפוחים עם הקלבדוס ואת אגוזי המלך ומערבבים לפיזור אחיד
- יוצקים את התערובת לתבנית המשומנת ואופים 70-60 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש
- מצננים בתבנית, משחררים את הדפנות והופכים לצלחת הגשה
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Bon Appétit
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…