חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: עוגת קלבדוס

שיכר התפוחים של חבל נורמנדי הוא הקלבדוס עליו כבר סיפרנו ||| קלבדוס הופך כל עוגת תפוחים פשוטה לבעלת טעמים וניחוחות שישדרגו את העוגה ||| קינוח צרפתי קלאסי שמחבר בין טעמים עשירים ומרקמים שונים ||| הקלבדוס מתווסף לעוגה כדי לשמור על הארומה והטעם האלכוהולי המיוחד שלו ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

עוגת קוגלהוף (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (תבנית קוגלהוף 26 ס"מ)

שלבי הכנה

  1. משרים את קוביות התפוחים בקערה עם הקלבדוס (או ברנדי אחר) למשך לילה במקרר
  2. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים ומקמחים היטב את התבנית. הערה: אפשר במקום תבנית קוגלהוף, 2 תבניות קוטר 15 ס"מ
  3. בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) עם וו גיטרה מערבלים שמן וסוכר 2 דקות עד לקבלת תערובת אחידה
  4. מוסיפים את הביצים, אחת-אחת ומערבלים עד לקבלת בלילה אחידה וקרמית
  5. מנפים פנימה קמח, ציפורן, מוסקט, קינמון וסודה לשתייה, ומערבלים לקבלת תערובת אחידה
  6. מוסיפים את התפוחים עם הקלבדוס ואת אגוזי המלך ומערבבים לפיזור אחיד
  7. יוצקים את התערובת לתבנית המשומנת ואופים 70-60 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש
  8. מצננים בתבנית, משחררים את הדפנות והופכים לצלחת הגשה

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Bon Appétit

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *