חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: דג לברק בטחינה ולימון עם קראסט שקדים פריך

שילוב מושלם בין ים למזרח תיכון במנה חגיגית בלי הרבה מאמץ ||| הביס הראשון מביא איתו את הרכות העדינה של דג הלברק, עם הבשר הלבן והנימוח שלו, שכאילו נמס לך בין השיניים ||| הטחינה מוסיפה עומק, קרמיות, ומעט מרירות עדינה שמתאזנת נהדר עם חמיצות של מיץ לימון סחוט טרי ||| מעל הכל הקראסט – שכבת שקדים קצוצים, קלויים, אולי עם תבלין ים תיכוני עדין ||| זה לא רק מנה טעימה, זו גם מנה שנראית טוב בצלחת עם צבעים טבעיים, גוונים זהובים, ירקרקים, לבנים, עם נגיעה של ירוק מרענן ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

לברק בטחינה ולימון עם קראסט שקדים פריך (אילוסטרציה ChatGPT ע"י דני בר)

מצרכים (4 מנות)

לטחינה הלימונית

לקראסט שקדים

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה
  2. בקערה מערבבים את המצרכים לטחינה הלימונית עד שמתקבלת משחה סמיכה
  3. בקערה אחרת מערבבים את המצרכים לקראסט שקדים לקבלת תערובת אחידה
  4. מניחים את הדגים, על נייר האפייה, כשהעור כלפי מטה
  5. מתבלים את הדגים במעט מלח ופלפל שחור
  6. מורחים את הדגים בחצי מכמות הטחינה
  7. מפזרים מעל את הקראסט שקדים ומהדקים אותו כדי שייצמד לדגים
  8. אופים בתנור 10-12 דקות, עד שהשקדים זהובים והדגים מוכנים
  9. מפזרים כל צלחת הגשה, 2 כפות טחינה לימונית
  10. מניחים על הטחינה את הדג, ומפזרים עוד קצת פטרוזיליה קצוצה ומגישים

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *