לחם טבעוני ובריא שמיוצר מקמח כוסמת, דגן מדומה שאינו מכיל גלוטן ||| הכוסמת מכילה חלבון איכותי, סיבים תזונתיים, מינרלים כמו מגנזיום וברזל, ונוגדי חמצון ||| הלחם שמתקבל הוא לרוב לחם כבד, צפוף ולח עם טעם אגוזי עמוק ומרקם מעט דחוס ||| זה לחם שמתאים במיוחד לאנשים שרגישים לגלוטן או חולי צליאק, וכן למי שמחפש תזונה נקייה, דלה בפחמימות מעובדות ועתירת ערכים תזונתיים ||| בשל הרכבו, הלחם הזה מחזיק מעמד היטב בקירור או הקפאה, ומתאים מאוד לטוסטים, כריכים, או כליווי למרק או סלט ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (כיכר גדולה של כ-2 ק"ג)
- 1 ק"ג כֻּסֶּמֶת (או כוסמת) ירוקה
- 1 כוס גרעיני חמנייה
- חופן זיתים מזן קלמטה ללא חרצנים וקצוצים
- ½ כוס עגבניות חתוכות
- 4 כפות אבקת פסליום Psyllium
- 2 כפות זעתר או אורגנו יבש
- 2 כפות מלח
- ¼ כוס שמן זית
- 1 ליטר מים
שלבי הכנה
- משרים את הכוסמת הירוקה למשך 10 שעות בקערה עם מי ברז רגילים
- לאחר מכן שוטפים את הכוסמת היטב ומעבירים למסננת להנבטה שאורכת יממה
- בקערה מערבבים את הפסליום עם 2 כוסות מים, ונותנים לעיסה לנוח שעה
- בבלנדר טוחנים את הכוסמת עם מים ביחס של רבע כוס מים לכל כוס כוסמת. טוחנים לעיסה במרקם דומה למשחת טחינה
- מעבירים את עיסת הכוסמת לקערה של הפסליום
- מוסיפים לקערת הכוסמת את יתר המצרכים והתבלינים, ומערבבים היטב לקבלת מרקם בצק אחיד
- מחממים תנור ל- 200 מעלות
- מעבירים את הבצק לתבנית קסטן גדולה (כפולה מתבנית אינגליש קייק)
- אופים במשך שעה ורבע
- מסירים את מכסה התבנית וממשיכים לאפות 10 דקות נוספות
- מצננים את הלחם על רשת מחוץ לתבנית, עד שמתקרר
טיפ: ניתן לעטוף את הלחם במגבת, והלחם יישמר 5 ימים בטמפרטורת החדר. ניתן גם לפרוס את הלחם או חלקו, ולהקפיא לשימוש בהמשך
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…