חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: חינקלי של גבינות Khinkali ხინკალი

מאכלי המטבח הגרוזיני או הגאורגי פופולאריים במחוזותינו ||| סיפרנו על החצ'פורי ואף מתכונים לחצ'פורי תמצאו אצלנו ||| חינקלי אוכלים קצת אחרת: אוחזים בקצה המחודד של הכיסונים הממולאים, נוגסים בצד המלית כך שהקצה שאוחזים בו נשאר ביד והנוזלים לעיתים נשפכים לצלחת ||| מניחים בצלחת את קצה הבצק שנותר ביד ולוקחים כיסון חינקלי חדש ||| המארח שלכם יספור לכם את קצוות החינקלי וזו תהיה בשבילו מחמאה שיש לכם בצלחת הרבה קצוות בצק ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

חינקלי (צילום דני בר)

מצרכים (16 יחידות גדולות בקוטר 10ס"מ:)

לבצק

למלית

להגשה

  • 50 גרם חמאה חתוכה לקוביות

אופן הכנה

  1. בקערה גדולה מניחים את כל מצרכי הבצק, מערבבים ומוסיפים בהדרגה תוך לישה את המים, עד לקבלת בצק אחיד, חזק, קשה ואלסטי (אפשר להוסיף מים אם יש צורך)
  2. מכסים את הבצק ונותנים לו לנוח כשעה
  3. בקערה נפרדת מערבבים את כל מצרכי המלית
  4. מרדדים במערוך את הבצק לקבלת עלה בעובי 1-2 מ"מ
  5. קורצים עיגולים בקוטר 10ס"מ מהבצק
  6. מניחים במרכז כל עיגול בצק, כפית מהמלית המוכנה
  7. בעזרת היד החופשית מקפלים את עיגול הבצק עם המלית, ליצירת כיסון עם קפלים כמו מכפלת שמלה
  8. סוגרים את הכיסון מעל המלית בסיבוב ומסלקים את יתרת הבצק המיותרת
  9. בדרך זו מכינים את יתר הכיסנים
  10. ממלאים סיר סוטג' עם מים וכפית מלח ומביאים לרתיחה
  11. מכניסים למים הרותחים את הכיסונים תוך כדי ערבול המים בכף, עד שהכיסנים צפים. טיפ: יש לערבב את המים עד שהכיסונים צפים
  12. ממשיכים לבשל כ- 7 דקות
  13. מוציאים את הכיסונים בכף מחוררת אל צלחת הגשה
  14. מפזרים מעל החינקלי את קוביות החמאה
  15. מגישים לצד סלט ירקות

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון არგი მადა

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *