מאכלי המטבח הגרוזיני או הגאורגי פופולאריים במחוזותינו ||| סיפרנו על החצ'פורי ואף מתכונים לחצ'פורי תמצאו אצלנו ||| חינקלי אוכלים קצת אחרת: אוחזים בקצה המחודד של הכיסונים הממולאים, נוגסים בצד המלית כך שהקצה שאוחזים בו נשאר ביד והנוזלים לעיתים נשפכים לצלחת ||| מניחים בצלחת את קצה הבצק שנותר ביד ולוקחים כיסון חינקלי חדש ||| המארח שלכם יספור לכם את קצוות החינקלי וזו תהיה בשבילו מחמאה שיש לכם בצלחת הרבה קצוות בצק ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (16 יחידות גדולות בקוטר 10ס"מ:)
לבצק
למלית
- 450 גרם גבינת סולגוני Sulguni სულგუნი מגורדת (אם מתקשים להשיגה, אפשר גבינת מוצרלה)
- 300 גרם גבינת כנען
- 1 ביצה XL
להגשה
- 50 גרם חמאה חתוכה לקוביות
אופן הכנה
- בקערה גדולה מניחים את כל מצרכי הבצק, מערבבים ומוסיפים בהדרגה תוך לישה את המים, עד לקבלת בצק אחיד, חזק, קשה ואלסטי (אפשר להוסיף מים אם יש צורך)
- מכסים את הבצק ונותנים לו לנוח כשעה
- בקערה נפרדת מערבבים את כל מצרכי המלית
- מרדדים במערוך את הבצק לקבלת עלה בעובי 1-2 מ"מ
- קורצים עיגולים בקוטר 10ס"מ מהבצק
- מניחים במרכז כל עיגול בצק, כפית מהמלית המוכנה
- בעזרת היד החופשית מקפלים את עיגול הבצק עם המלית, ליצירת כיסון עם קפלים כמו מכפלת שמלה
- סוגרים את הכיסון מעל המלית בסיבוב ומסלקים את יתרת הבצק המיותרת
- בדרך זו מכינים את יתר הכיסנים
- ממלאים סיר סוטג' עם מים וכפית מלח ומביאים לרתיחה
- מכניסים למים הרותחים את הכיסונים תוך כדי ערבול המים בכף, עד שהכיסנים צפים. טיפ: יש לערבב את המים עד שהכיסונים צפים
- ממשיכים לבשל כ- 7 דקות
- מוציאים את הכיסונים בכף מחוררת אל צלחת הגשה
- מפזרים מעל החינקלי את קוביות החמאה
- מגישים לצד סלט ירקות
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון არგი მადა