אחד המאפים הפופולאריים יותר הוא מאפה שוקולד בצורה כזו או אחרת ||| לבאוניז יש גם מספר גרסאות אבל כשמם כן הם – חומים או חומיות ||| הפעם מתכון של קקאו וקפה כלומר שוקולד ואספרסו שידגישו את הטעם ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (20-24 יחידות)
- 150 גרם חמאה
- 200 גרם שוקולד מריר שבור לחתיכות קטנות
- 1/4 כוס סוכר
- 1/2 כוס סוכר חום
- 3 ביצים XL
- 2 מנות אספרסו קצר
- 3/4 כוס קמח תופח
אופן הכנה
- בקערה זכוכית ממיסים את החמאה במיקרוגל יחד עם השוקולד, סוכר וסוכר חום
- יש להפעיל את המיקרוגל כל פעם 30 שניות, ואז לערבב, עד לקבלת בלילה אחידה
- מוסיפים את הביצים והאספרסו ומערבבים לאחידות
- מוסיפים קמח תופח ומערבבים היטב לקבלת בצק אחיד
- מחממים תנור ל- 180 מעלות
- יוצקים את הבצק לתבנית 20X30 משומנת
- אופים במשך 30-25 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים דבוקים
- מצננים וחותכים לריבועים. מגישים או שומרים בכלי אטום למספר ימים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite