חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: פשטידת פטריות ללא גלוטן

מנה אהובה על אנשים שמחפשים גם אוכל מזין, גם טעים וגם ידידותי לרגישים לגלוטן או לסובלים מצליאק וגם לפסח ||| זו פשטידה (או קיש) על בסיס פטריות מוקפצות וירקות, שמבוססת לרוב על תערובת ביצים, גבינות ותבלינים – בלי קמח חיטה רגיל ובלי בצק שמכיל גלוטן ||| היא יכולה לבוא עם או בלי תחתית ||| עשירה בטעם תודות לשילוב בין פטריות מוקפצות, בצל, עשבי תיבול ותחליפי גבינות שיוצרים עומק טעמים ||| אפשר להוסיף לה תרד, זוקיני, בטטה או כל ירק אחר ||| מתאימה גם לארוחת ערב, בראנץ' או פיקניק ||| אפשר להשתמש בכל סוגי הפטריות: שמפיניון, פורטובלו, שיטאקה או צדף. ההמלצה היא לשלב כמה סוגים כדי לקבל עומק טעם אומאמי עשיר ||| להגיש חם ליד סלט ירוק או קרה כמנה עיקרית צמחונית ואפילו חתוכה לקוביות על בופה או באירוע ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

פשטידת פטריות ללא גלוטן (אילוסטריה צ'ט-GPT ע"י דני בר)

מצרכים (תבנית 20X30)

לבלילה

שלבי הכנה

  1. קולפים וקוצצים את הבצל
  2. מחממים כף שמן זית במחבת גדולה ומטגנים את הבצל על להבה בינונית כ-5 דקות עד תחילת הזהבה ואז מעבירים את הבצל המטוגן לקערה
  3. מנקים וקוצצים גס את הפטריות
  4. מחממים כף שמן נוספת ומטגנים את הפטריות על להבה גבוהה, תוך כדי ערבוב, כ-2 דקות
  5. מוסיפים את יתר המצרכים ללא הפטרוזיליה ומצרכי הבלילה, ומטגנים עוד 2 דקות עד שהפטריות מתרככות
  6. מוסיפים למחבת את הפטרוזיליה ומערבבים
  7. מעבירים את תוכן המחבת לקערה עם הבצל המטוגן ומערבבים
  8. שמים במעבד מזון את מצרכי הבלילה וטוחנים לקבלת קרם אחיד
  9. מוסיפים את קרם הטופו לקערה עם הבצל המטוגן והפטריות ומערבבים לקבלת תערובת אחידה
  10. מחממים תנור ל- 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה
  11. מעבירים את תערובת הפטריות לתבנית המרופדת
  12. אופים כ-50 דקות עד שהפשטידה מזהיבה ויציבה

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *