מנה אהובה על אנשים שמחפשים גם אוכל מזין, גם טעים וגם ידידותי לרגישים לגלוטן או לסובלים מצליאק וגם לפסח ||| זו פשטידה (או קיש) על בסיס פטריות מוקפצות וירקות, שמבוססת לרוב על תערובת ביצים, גבינות ותבלינים – בלי קמח חיטה רגיל ובלי בצק שמכיל גלוטן ||| היא יכולה לבוא עם או בלי תחתית ||| עשירה בטעם תודות לשילוב בין פטריות מוקפצות, בצל, עשבי תיבול ותחליפי גבינות שיוצרים עומק טעמים ||| אפשר להוסיף לה תרד, זוקיני, בטטה או כל ירק אחר ||| מתאימה גם לארוחת ערב, בראנץ' או פיקניק ||| אפשר להשתמש בכל סוגי הפטריות: שמפיניון, פורטובלו, שיטאקה או צדף. ההמלצה היא לשלב כמה סוגים כדי לקבל עומק טעם אומאמי עשיר ||| להגיש חם ליד סלט ירוק או קרה כמנה עיקרית צמחונית ואפילו חתוכה לקוביות על בופה או באירוע ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מצרכים (תבנית 20X30)
- 2 בצל
- 2 כפות שמן זית
- 750 גרם פטריות
- 4 שיני שום כתוש
- 3-4 עלי מרווה קצוצים
- ½ כפית מחטי רוזמרין קצוצות
- 1 כפית עלי תימין
- מלח
- פִּלְפֵּל שחור
- ⅓ כוס פֶּטְרוֹזִילְיָה קצוצה
לבלילה
- 300 גרם טופו
- 1 כוס חלב סויה / שקדים או אחר
- 3 כפות קמח תפוח-אדמה / קמח תירס או דומה
- 2 כפות שקדים טחונים
- ¼ כוס שמן זית
- מלח
- פִּלְפֵּל שחור לפי הטעם
שלבי הכנה
- קולפים וקוצצים את הבצל
- מחממים כף שמן זית במחבת גדולה ומטגנים את הבצל על להבה בינונית כ-5 דקות עד תחילת הזהבה ואז מעבירים את הבצל המטוגן לקערה
- מנקים וקוצצים גס את הפטריות
- מחממים כף שמן נוספת ומטגנים את הפטריות על להבה גבוהה, תוך כדי ערבוב, כ-2 דקות
- מוסיפים את יתר המצרכים ללא הפטרוזיליה ומצרכי הבלילה, ומטגנים עוד 2 דקות עד שהפטריות מתרככות
- מוסיפים למחבת את הפטרוזיליה ומערבבים
- מעבירים את תוכן המחבת לקערה עם הבצל המטוגן ומערבבים
- שמים במעבד מזון את מצרכי הבלילה וטוחנים לקבלת קרם אחיד
- מוסיפים את קרם הטופו לקערה עם הבצל המטוגן והפטריות ומערבבים לקבלת תערובת אחידה
- מחממים תנור ל- 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה
- מעבירים את תערובת הפטריות לתבנית המרופדת
- אופים כ-50 דקות עד שהפשטידה מזהיבה ויציבה
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…