קרפ Crepes או פנקייק או אולי פלצ'ינקן, תלוי באיזו שפה ||| שני מתכונים מעניינים למאכל הכול כך אהוב ומתוק ||| גרסה לאוהבי פרג שתעיף לכם את הסכך ||| סיפרנו כבר על חֲבִיתִית או פנקייק Pancake ואולי קרפ Crêpe ||| הפעם מתכון לפנקייק וגם לריבת שזיפים שתלווה את הפנקייק ובכלל ||| מתכון לקרפ עם פרג בלוויית לפתן דובדבנים ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…
מתכון: קרפ פרג וליפתן דובדבנים Poppy Crepes
מצרכים (4-6 מנות)
ללפתן
- 500 גרם דובדבנים קפואים (או טריים בעונה)
- 60 גרם סוכר
- 1 מקל קינמון
- 100 מ"ל מיץ תפוח-עץ
- 150 מ"ל יין אדום
- 1 כף קורנפלור
לקרפ
לטיגון
- 2 כפות חמאה
להגשה
- 1 כף אבקת סוכר
- נענע
אופן הכנה
- הכנת הלפתן: שוטפים ומגלענים את הדובדבנים
- בסיר מבשלים את הדובדבנים, סוכר, קינמון, מיץ תפוחים ויין ומביאים לרתיחה
- מבשלים על להבה נמוכה 2-3 דקות
- בקערית מערבבים את העמילן עם 3 כפות מים עד לקבלת בלילה חלקה
- מוסיפים ומערבבים את בלילת הקורנפלור לתוך הלפתן הרותח
- הערה: הוספת הקורנפלור תשנה את מרקם הלפתן ותהפוך אותו לסמיך
- מניחים ללפתן להיחרך מעט מהחום ומכבים הלהבה
- בקערה מערבבים את החלב, מלח, קמח וסוכר לקבלת מסה אחידה
- טורפים פנימה את הפרג וביצים ליצירת בלילה חלקה
- מערבבים פנימה את החמאה הנוזלית ונותנים לתערובת לתפוח במשך 30 דקות
- במחבת מחממים כף חמאה ושופטים פנימה מצקת קטנה של בלילה
- מטגנים משני הצדדים 2-3 דקות ליצירת קרפ דק וזהוב
- חוזרים על הפעולה עד שהבלילה נגמרת ושומרים על קרפים מוכנים וחמים
- להגשה מקפלים את הקרפים למשולש ומניחים על צלחות
- מפדרים באבקת סוכר. קצת לפתן דובדבנים.
טיפ שדרוג: אפשר למרוח למעלה קצת לפתן ולקשט בעלה נענע
מתכון: פנקייק עם ריבת שזיפים
מצרכים ל-4 מנות:
לחביתיות
- 150 גרם קמח לבן
- 150 גרם קמח קוסמין מלא
- 3 כפות סוכר
- 2 כפיות סודה לשתייה
- קורט מלח
- 2 ביצים L
- 240 מ"ל חלב
לריבת השזיפים
לטיגון
- שמן
אופן הכנה
- הכנת הריבה: שוטפים את השזיפים, מנגבים אותם וחותכים לחתיכות קטנות
- בסיר, מבשלים את השזיפים הקצוצים והסוכר וניל ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב
- מבשלים בעדינות כ- 5 דקות נוספות
- מוסיפים את הסוכר והקינמון ומבשלים 5 דקות נוספות
- בעבירים את הריבה החמה לכלי זכוכית עם מכסה וסוגרים היטב. מניחים להתקרר כשצד המכסה כלפי מטה
- הכנת החביתיות: מערבבים את כל מצרכי הפנקייק יחד
- מעבירים את הבלילה דרך מסננת דקה לקבלת מרקם חלק וללא גושים
- מטגנים פנקייקים קטנים בשמן חם עד להזהבה משני הצדדים
- הערה: יש לשמור על חום החביתיות המוכנות ע"י כסוי במגבת חמה
- מגישים את הלביבות עם ריבת השזיפים שהכנו מראש
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite