חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: ריבת אגוזים ואגסים טבעונית

ריבת אגסים עשירה בטעם וקלוריות אבל עם טעם מנצח ||| אפשר כמובן להכין ריבה זאת עם פירות אחרים כמו תפוח-עץ או חבוש ||| שילוב מנצח של פירות ואגוזים מעשיר את הריבה ולא פוגם במרקם וללא כל תוספת מלאכותית או כימית ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

ריבה לארוחת בוקר (צילום PIXABAY)

מצרכים (4 כוסות)

אופן הכנה

  1. מקלפים את האגסים, ומסירים הליבה והגרעינים
  2. חותכים את האגסים לקוביות קטנות
  3. בסיר גדול מרתיחים את קוביות האגסים ומיץ הלימון לרתיחה על להבה קטנה תוך כדי ערבוב מדי פעם עד שהאגסים מתחילים להתפרק
  4. חוצים את תרמילי וניל לאורכם ולרוחבו ומוסיפים לאגסים
  5. מערבבים פנימה את הסוכר ומערבבים 5 דקות תוך כדי בישול עד לרתיחה
  6. מוציאים את תרמילי וניל לצלוחית ומגרדים אותם לקבלת עיסה
  7. מחזירים את עיסת וניל בחזרה לתוך הסיר ומערבבים
  8. קוצצים את האגוזים ומוסיפים לתבשיל ומערבבים
  9. מכבים הלהבה ויוצקים את הריבה לצנצנות נקיות ויבשות עם מכסה
  10. סוגרים היטב ומשאירים הפוך עם המכסה כלפי מטה, עד שמתקררות

טיפ לשדרוג: אפשר אם רוצים, להוסיף ליקר או עשבי תיבול טריים לטעם. צריך להוסיפם לקראת סוף הבישול כדי שהטעם לא יהפוך למריר

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *