ריבת אגסים עשירה בטעם וקלוריות אבל עם טעם מנצח ||| אפשר כמובן להכין ריבה זאת עם פירות אחרים כמו תפוח-עץ או חבוש ||| שילוב מנצח של פירות ואגוזים מעשיר את הריבה ולא פוגם במרקם וללא כל תוספת מלאכותית או כימית ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (4 כוסות)
אופן הכנה
- מקלפים את האגסים, ומסירים הליבה והגרעינים
- חותכים את האגסים לקוביות קטנות
- בסיר גדול מרתיחים את קוביות האגסים ומיץ הלימון לרתיחה על להבה קטנה תוך כדי ערבוב מדי פעם עד שהאגסים מתחילים להתפרק
- חוצים את תרמילי וניל לאורכם ולרוחבו ומוסיפים לאגסים
- מערבבים פנימה את הסוכר ומערבבים 5 דקות תוך כדי בישול עד לרתיחה
- מוציאים את תרמילי וניל לצלוחית ומגרדים אותם לקבלת עיסה
- מחזירים את עיסת וניל בחזרה לתוך הסיר ומערבבים
- קוצצים את האגוזים ומוסיפים לתבשיל ומערבבים
- מכבים הלהבה ויוצקים את הריבה לצנצנות נקיות ויבשות עם מכסה
- סוגרים היטב ומשאירים הפוך עם המכסה כלפי מטה, עד שמתקררות
טיפ לשדרוג: אפשר אם רוצים, להוסיף ליקר או עשבי תיבול טריים לטעם. צריך להוסיפם לקראת סוף הבישול כדי שהטעם לא יהפוך למריר
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite