חומוס הוא המלך של המטבח הים תיכוני בכלל ובמחוזותינו בפרט ||| כתבנו רבות על החומוס כולל שלל מתכונים החל מפלאפל ועד סלט חומוס קסום ||| בנוסף סלט טופו חומוס טוהו טוק Tohu Thoke ואפילו מרק ירקות חומוס או לבלאבי Lablabi لَبْلاَبِي מנחם ומזין ||| הפעם קציצות שעשויות מחומוס וקישוא עם הרבה טעם ותיבול ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
לקציצות
- 2 כוסות גירי חומוס משומר מסונן או קפוא (400 גרם)
- 2.5 כפות תערובת תיבול לקציצות דורות (50 גרם)
- 1 קישוא גדול מגורד
- 3 כפות שמן זית (30 מ"ל)
- 1 כף טחינה גולמית
- ½ גביע יוגורט (80 מ"ל)
- ½ כוס פירורי לחם (או פנקו)
- 2 ביצים L
- 2 כפות בצל ירוק קצוץ
- ½ כפית מלח
- 1 כפית פִּלְפֵּל שחור גרוס
לטיגון או אפייה
- ½ כוס שמן זית או ספריי שמן
לרוטב
שלבי הכנה
- במְעַבד מזון טוחנים את גרגירי החומוס בפולסים. הערה: יש להקפיד לא לעבד יותר מדי שהגרגירים לא יהפכו למשחה
- מעבירים את תערובת החומוס לקערה ומוסיפים את כל שאר מצרכי הקציצות ומערבבים לקבלת תערובת אחידה
- לקציצות מטוגנות: מחממים היטב מחבת Non Stick רחב, מוסיפים שתי כפות שמן זית ובעזרת כף יוצרים קציצות לתוך המחבת. מטגנים כ- 2 דקות מכל צד עד הזהבה
- לקציצות אפויות: מחממים תנור ל-200 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה
- משמנים את התבנית המרופדת עם ספריי שמן
- יוצרים קציצות בעזרת כף ומסדרים אותן בתבנית המרופדת
- מרססים את הקציצות בספרי שמן
- אופים במרכז התנור כ- 15 דקות עד שהקציצות מזהיבות
- בקערה מערבבים את מצרכי הרוטב
- מגישים לצד כף רוטב
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…
תגובה אחת
רעיון ענק לסטוק השימורים למלחמת גוג ודמגוג