מתכון: קציצות חומוס וקישוא

חומוס הוא המלך של המטבח הים תיכוני בכלל ובמחוזותינו בפרט ||| כתבנו רבות על החומוס כולל שלל מתכונים החל מפלאפל ועד סלט חומוס קסום ||| בנוסף סלט טופו חומוס טוהו טוק Tohu Thoke ואפילו מרק ירקות חומוס או לבלאבי Lablabi لَبْلاَبِي מנחם ומזין ||| הפעם קציצות שעשויות מחומוס וקישוא עם הרבה טעם ותיבול ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

קציצות מטוגנות (צילום Pixabay)

מצרכים

לקציצות

לטיגון או אפייה

לרוטב

שלבי הכנה

  1. במְעַבד מזון טוחנים את גרגירי החומוס בפולסים. הערה: יש להקפיד לא לעבד יותר מדי שהגרגירים לא יהפכו למשחה
  2. מעבירים את תערובת החומוס לקערה ומוסיפים את כל שאר מצרכי הקציצות ומערבבים לקבלת תערובת אחידה
  3. לקציצות מטוגנות: מחממים היטב מחבת Non Stick רחב, מוסיפים שתי כפות שמן זית ובעזרת כף יוצרים קציצות לתוך המחבת. מטגנים כ- 2 דקות מכל צד עד הזהבה
  4. לקציצות אפויות: מחממים תנור ל-200 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה
  5. משמנים את התבנית המרופדת עם ספריי שמן
  6. יוצרים קציצות בעזרת כף ומסדרים אותן בתבנית המרופדת
  7. מרססים את הקציצות בספרי שמן
  8. אופים במרכז התנור כ- 15 דקות עד שהקציצות מזהיבות
  9. בקערה מערבבים את מצרכי הרוטב
  10. מגישים לצד כף רוטב

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

לפוסט הזה יש תגובה אחת

  1. ששת

    רעיון ענק לסטוק השימורים למלחמת גוג ודמגוג

כתיבת תגובה