פריטטה היא מאכל קל להכנה ואהוב בשלל גרסאות ומתכונים ||| סיפרנו כאן את סיפורה המעניין של הפריטטה Frittata ||| הפעם מתכון של פריטטה תפוחי אדמה טעימה וקלה להכנה שתתאים לכל ארוחה ואף אירוע משפחתי או חברתי ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (6-8 מנות)
- 2 כפות שמן זית
- 6 תפוחי-אדמה אדומים קטנים, פרוסים
- 1 כוס תרד טרי קרוע
- 2 כפות בצל ירוק פרוס (או כל בצל שאוהבים)
- 1 כפית שום כתוש
- מלח
- פִּלְפֵּל
- 6 ביצים L
- ⅓ כוס חלב
- ½ כוס גבינת צ'דר מגורדת (או פתיתי גבינה צהובה)
שדרוג
- רֵיחָן (בזיליקום)
- 1-2 עגבניות קשות חתוכות לקוביות קטנות
- פטריות
שלבי הכנה
- במחבת בינונית מחממים שמן זית על להבה בינונית, מטגנים את פרוסות תפוחי האדמה בשמן החם כ- 10 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהם רכים אך יציבים
- מערבבים פנימה את התרד, בצל ירוק ושום (ואם משדרגים אז גם עגבניות ו/או פטריות ו/או בזיליקום)
- מתבלים במלח ופלפל ומבשלים 1-2 דקות תוך שמערבבים עד שהתרד נבול
- בקערה בינונית טורפים יחד את הביצים וחלב
- יוצקים את הבלילה על הירקות במחבת
- מפזרים מעל את גבינת הצ'דר
- מנמיכים את הלהבה לנמוכה, מכסים ומבשלים 5-7 דקות עד שהביצים יציבות
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Buon Appetito
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…