חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: קולורי מסלוניקי Koulouri Thessalonikis

בייגל יווני שמקורו מסלוניקי שבצפון מזרח יוון ודומה לסימיט Simit הטורקי עליו סיפרנו ||| טבעות הלחם היווני הטעימות הללו שמכוסות בהרבה שומשום קלוי הן בהחלט אוכל הרחוב הפופולרי ביותר שאפשר למצוא ביוון ||| הקולורי הרבה יותר קריספי כלומר יותר קרום ופחות תוכן ומצופה בהמון שומשום קלוי ||| ארוחת הבוקר היוונית הפופולרית ביותר היא קולורי לצד כוס קפה יווני חם ellinikos Kafes או קפה Frappe ||| מקור המאפה באימפריה הביזנטית, שם היה נפוץ במיוחד בסלוניקי ובקונסטינופול היא איסטנבול של היום ןמכאן שמה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

דוכן רחוב למכירת קולורי ביוון (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (12 יחידות)

לפיזור

שדרוג יווני

  • פטימזי Πετιμέζι

שלבי הכנה

  1. בקערת מיקסר מוסיפים את המים הפושרים, שמרים וסוכר ומערבבים
  2. עוטפים היטב בניילון נצמד ומניחים בצד 8-10 דקות, עד שהשמרים מתחילים לבעבע
  3. לאותה קערה מוסיפים תחילה את הקמח, ולאחר מכן את המלח ושמן זית ובעזרת וו לישה מערבבים את כל החומרים במהירות נמוכה כ-7 דקות, עד שהבצק הופך לכדור אלסטי
  4. לסיום, מסירים את הבצק מהוו ובודקים את המרקם שלו. זה צריך להיות בצק חלק ואלסטי ומעט דביק. אם הוא דביק מדי, מוסיפים רק עוד מעט קמח (1/2 כפית), מערבבים ובודקים שוב
  5. מצפים קלות קערה בשמן זית, מניחים בפנים את הבצק ומכסים בניילון נצמד
  6. מניחים לבצק לשבת במקום חמים כ-30 דקות
  7. לשים שוב את הבצק במהירות בינונית-גבוהה במשך 3-4 דקות
  8. הופכים את הבצק על משטח עבודה ומחלקים ל-12 חלקים
  9. לוקחים חתיכה אחת מהבצק ומרדדים לחבל באורך 35 ס"מ לערך
  10. יוצרים עיגול ומחברים את הקצוות ע"י שצובטים אותם יחד
  11. מניחים את טבעת הבצק על תבנית אפייה גדולה, מרופדת ב בנייר אפייה וחוזרים על הפעולה עם שאר הבצק (תצטרכו שתי תבניות אפייה גדולות)
  12. בקערה אחת שופכים מעט מים פושרים ובקערה שטוחה אחרת מניחים את השומשום
  13. טובלים את טבעות הקולורי במים ולאחר מכן בשומשום. מקפידים לכסות אותם מכל הצדדים
  14. שדרוג: אפשר, במקום מים, לטבול תחילה בקערה עם ⅓ כוס סירופ ענבים פטימזי Πετιμέζι מדולל ב- ¼ כוס מים ולאחר מכן בצלחת השומשום
  15. מניחים את טבעות הקולורי המצופות שומשום, בחזרה על ניירות האפייה שבתבניות כשמשאירים קצת מרחק ביניהם
  16. נותנים להם לתפוח במקום חמים כ-30 דקות
  17. מחממים תנור ל- 200 מעלות
  18. אופים במשך כ-15 דקות, עד להזהבה יפה ופריכה

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון καλή όρεξη

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *