בייגל יווני שמקורו מסלוניקי שבצפון מזרח יוון ודומה לסימיט Simit הטורקי עליו סיפרנו ||| טבעות הלחם היווני הטעימות הללו שמכוסות בהרבה שומשום קלוי הן בהחלט אוכל הרחוב הפופולרי ביותר שאפשר למצוא ביוון ||| הקולורי הרבה יותר קריספי כלומר יותר קרום ופחות תוכן ומצופה בהמון שומשום קלוי ||| ארוחת הבוקר היוונית הפופולרית ביותר היא קולורי לצד כוס קפה יווני חם ellinikos Kafes או קפה Frappe ||| מקור המאפה באימפריה הביזנטית, שם היה נפוץ במיוחד בסלוניקי ובקונסטינופול היא איסטנבול של היום ןמכאן שמה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (12 יחידות)
לפיזור
- 200 גרם שוּמשוֹם (או שֻׁמְשְׁמִין)
שדרוג יווני
- פטימזי Πετιμέζι
שלבי הכנה
- בקערת מיקסר מוסיפים את המים הפושרים, שמרים וסוכר ומערבבים
- עוטפים היטב בניילון נצמד ומניחים בצד 8-10 דקות, עד שהשמרים מתחילים לבעבע
- לאותה קערה מוסיפים תחילה את הקמח, ולאחר מכן את המלח ושמן זית ובעזרת וו לישה מערבבים את כל החומרים במהירות נמוכה כ-7 דקות, עד שהבצק הופך לכדור אלסטי
- לסיום, מסירים את הבצק מהוו ובודקים את המרקם שלו. זה צריך להיות בצק חלק ואלסטי ומעט דביק. אם הוא דביק מדי, מוסיפים רק עוד מעט קמח (1/2 כפית), מערבבים ובודקים שוב
- מצפים קלות קערה בשמן זית, מניחים בפנים את הבצק ומכסים בניילון נצמד
- מניחים לבצק לשבת במקום חמים כ-30 דקות
- לשים שוב את הבצק במהירות בינונית-גבוהה במשך 3-4 דקות
- הופכים את הבצק על משטח עבודה ומחלקים ל-12 חלקים
- לוקחים חתיכה אחת מהבצק ומרדדים לחבל באורך 35 ס"מ לערך
- יוצרים עיגול ומחברים את הקצוות ע"י שצובטים אותם יחד
- מניחים את טבעת הבצק על תבנית אפייה גדולה, מרופדת ב בנייר אפייה וחוזרים על הפעולה עם שאר הבצק (תצטרכו שתי תבניות אפייה גדולות)
- בקערה אחת שופכים מעט מים פושרים ובקערה שטוחה אחרת מניחים את השומשום
- טובלים את טבעות הקולורי במים ולאחר מכן בשומשום. מקפידים לכסות אותם מכל הצדדים
- שדרוג: אפשר, במקום מים, לטבול תחילה בקערה עם ⅓ כוס סירופ ענבים פטימזי Πετιμέζι מדולל ב- ¼ כוס מים ולאחר מכן בצלחת השומשום
- מניחים את טבעות הקולורי המצופות שומשום, בחזרה על ניירות האפייה שבתבניות כשמשאירים קצת מרחק ביניהם
- נותנים להם לתפוח במקום חמים כ-30 דקות
- מחממים תנור ל- 200 מעלות
- אופים במשך כ-15 דקות, עד להזהבה יפה ופריכה
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון καλή όρεξη
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…