חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: חלה מתוקה

חלה מתוקה היא לחם חגיגי ומתוק לראש השנה ובכלל ||| חלה משום שהיא מתוקה כמו בערבית חַלְוָה حلاوة שמשמעותו ממתק ||| או אולי מהמלה לחול כלומר לסובב, כי החלה עגולה ומסובבת ||| החלה שלנו היא גם מתוקה וגם עגולה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

חלה בתבנית עגולה (צילום דני בר)

מצרכים (תבנית עגולה 24)

לבצק

להברשה

לציפוי

אופן הכנה

  1. בקערת מיקסר מערבבים את הביצים, שמן, חלמוני ביצים והמים יחד
    עם השמרים
  2. מוסיפים בהדרגתיות את הקמח, סוכר, דבש ומלח
  3. לשים עד לקבלת בצק אחיד
  4. לקראת סוף שלב הלישה, מוסיפים את קוביות הרחת לקום ואת הפיסטוק הקצוץ
  5. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה
  6. מניחים לבצק לנוח ולתפוח עד להכפלת הנפח
  7. מחלקים את הבצק ל- 8 כדורים שווים
  8. מרדדים כל כדור בצק כך שתקבלו רצועות בצק שוות
  9. קולעים קליעת 4 ומחברים את הקצוות לקבלת עיגול
  10. מכניסים לתבנית העגולה ומשאירים את החלה לתפיחה נוספת
  11. מורחים את הבצק התפוח בביצה טרופה
  12. מפזרים שומשום מעל החלה
  13. מחממים תנור ל- 180 מעלות
  14. אופים את החלה כ- 18 דקות עד הזהבה
  15. לאחר קבלת חלה זהובה מורחים את החלה החמה במי הסוכר

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *