חלה מתוקה היא לחם חגיגי ומתוק לראש השנה ובכלל ||| חלה משום שהיא מתוקה כמו בערבית חַלְוָה حلاوة שמשמעותו ממתק ||| או אולי מהמלה לחול כלומר לסובב, כי החלה עגולה ומסובבת ||| החלה שלנו היא גם מתוקה וגם עגולה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (תבנית עגולה 24)
לבצק
- 500 גרם קמח
- 20 גרם שמרים טריים
- 50 גרם דבש
- 50 גרם סוכר
- 1 ביצה XL
- 2 חלמוני ביצים
- 160 מ"ל מים
- 60 מ"ל שמן זית עדין
- 10 גרם מלח
- 50 גרם רחת לוקום חתוך לקוביות
- 50 גרם פיסטוק חלבי ירוק קצוץ
- תרסיס שמן
להברשה
לציפוי
אופן הכנה
- בקערת מיקסר מערבבים את הביצים, שמן, חלמוני ביצים והמים יחד
עם השמרים - מוסיפים בהדרגתיות את הקמח, סוכר, דבש ומלח
- לשים עד לקבלת בצק אחיד
- לקראת סוף שלב הלישה, מוסיפים את קוביות הרחת לקום ואת הפיסטוק הקצוץ
- מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה
- מניחים לבצק לנוח ולתפוח עד להכפלת הנפח
- מחלקים את הבצק ל- 8 כדורים שווים
- מרדדים כל כדור בצק כך שתקבלו רצועות בצק שוות
- קולעים קליעת 4 ומחברים את הקצוות לקבלת עיגול
- מכניסים לתבנית העגולה ומשאירים את החלה לתפיחה נוספת
- מורחים את הבצק התפוח בביצה טרופה
- מפזרים שומשום מעל החלה
- מחממים תנור ל- 180 מעלות
- אופים את החלה כ- 18 דקות עד הזהבה
- לאחר קבלת חלה זהובה מורחים את החלה החמה במי הסוכר
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון