השף שאול בן אדרת עם עמותת רוח טובה מקבוצת אריסון ועמותת לשובע מציעים מתכון אביבי ||| לרגל יום מעשים טובים שיתקיים השנה ב19 במארס, שף שאול בן אדרת מגיע לעמותת לשובע, לבשל עם מפוני נתיב העשרה, רעים ויד מרדכי ||| רוצים לעשות משהו למען הזולת? כנסו לאתר www.good-deeds-day.org.il ובחרו את המעשה הטוב שמתאים לכם לעשות ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (2 מנות)
לפרגית טנדורי
- 4 מדליונים של פרגיות במשקל 100 גרם כל אחד
- 2 כפות של תערובת טנדורי הודית
- 2 כפות שמן זית
לחצילים שרופים עם טחינה
לסלט מלפפונים
- 2 מלפפונים ירוקים
- 1/2 כפית פָּרָג (או פֶּרֶג)
- 1/2 כפית שומן שוּמשוֹם (או שֻׁמְשְׁמִין)
- 1 כפית חומץ תפוחי-עץ
- 1 כפית סילאן
- 2 צנונית
- מלח
- פִּלְפֵּל
אופן הכנה
- הכנת הפרגית: בקערה משרים את נתחי הפרגית עם כף שמן זית בתערובת טנדורי כשעה במקרר
- במחבת חמה עם כף שמן זית צולים את נתחי העוף במשך 3 דקות מכל צד
- הכנת החצילים: שורפים את החצילים על להבה גלויה עד שמתייבשים ושהקליפה שחורה ושרופה
- מקלפים את החצילים כך שנשאיר חצי מכמות הקליפה (לקבלת טעמי החריכה והאש)
- מעבירים למעבד מזון עם שאר המצרכים וטוחנים לקבלת קרם חצילים אחיד
- הכנת סלט המלפפונים: קולפים את המלפפונים לאורכם שיישארו פסים של הקליפה ירוקה
- לחתוך את המלפפונים ואת הצנוניות לטבעות דקות
- בקערה לערבב עם כל מצרכי הסלט
הגשה
- למרוח על צלחת ההגשה את קרם החצילים
- להניח את נתחי הפרגית ומעליה את סלט המלפפונים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…