חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: פרגית טנדורי סלט מלפפונים על חצילים שרופים עם טחינה

השף שאול בן אדרת עם עמותת רוח טובה מקבוצת אריסון ועמותת לשובע מציעים מתכון אביבי ||| לרגל יום מעשים טובים שיתקיים השנה ב19 במארס, שף שאול בן אדרת מגיע לעמותת לשובע, לבשל עם מפוני נתיב העשרה, רעים ויד מרדכי ||| רוצים לעשות משהו למען הזולת? כנסו לאתר www.good-deeds-day.org.il ובחרו את המעשה הטוב שמתאים לכם לעשות ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

חזה עוף מלפפונים על מצע חצילים שרופים עם טחינה (דימוי DALL·E ע"י דני בר)

מצרכים (2 מנות)

לפרגית טנדורי

  • 4 מדליונים של פרגיות במשקל 100 גרם כל אחד
  • 2 כפות של תערובת טנדורי הודית
  • 2 כפות שמן זית

לחצילים שרופים עם טחינה

לסלט מלפפונים

אופן הכנה

  1. הכנת הפרגית: בקערה משרים את נתחי הפרגית עם כף שמן זית בתערובת טנדורי כשעה במקרר
  2. במחבת חמה עם כף שמן זית צולים את נתחי העוף במשך 3 דקות מכל צד
  3. הכנת החצילים: שורפים את החצילים על להבה גלויה עד שמתייבשים ושהקליפה שחורה ושרופה
  4. מקלפים את החצילים כך שנשאיר חצי מכמות הקליפה (לקבלת טעמי החריכה והאש)
  5. מעבירים למעבד מזון עם שאר המצרכים וטוחנים לקבלת קרם חצילים אחיד
  6. הכנת סלט המלפפונים: קולפים את המלפפונים לאורכם שיישארו פסים של הקליפה ירוקה
  7. לחתוך את המלפפונים ואת הצנוניות לטבעות דקות
  8. בקערה לערבב עם כל מצרכי הסלט

הגשה

  1. למרוח על צלחת ההגשה את קרם החצילים
  2. להניח את נתחי הפרגית ומעליה את סלט המלפפונים

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *