חלווה מתוקה, דביקה וקלה להכנה בבית ||| כידוע במחוזותינו, חלבה היא מגדן מתוק רב-תרבותי שנוכח במטבח היהודי והערבי ||| חלווה בעלת מרקם פירורי שעשויה מטחינה טבעית משומשום ומדבש בלבד ||| ניתן לשמור את החלבה זמן רב במקרר, כך שזו אופציה מצוינת להכין מבעוד מועד ולשמור בהישג יד כשבאים אורחים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
שדרוג
- 2 כפיות מי ורדים (או 1 כפית תמצית וניל או ¼ כפית תמצית שקדים)
אופן הכנה
- בסיר קטן מחממים את הדבש על להבה בינונית. מחממים עד שהדבש מגיע לטמפרטורה של 110 מעלות
- כשהגעתם לטמפרטורה הרצויה מכפים את הלהבה ומשאירים את הדבש בסיר, בצד
- מערבבים היטב את הטחינה הגולמית, ומוודאים שהיא אחידה ושאין שמן נפרד
- מניחים את הטחינה בסיר קטן שני מחממים את הטחינה על להבה נמוכה עד שהטחינה מגיעה ל- 50 מעלות
- יוצקים את הטחינה המחוממת לתוך הדבש ומערבבים היטב בעזרת כף עץ עד שהתערובת הופכת ממש חלקה ומבריקה. זה עשוי לקחת כמה דקות, אבל בסופו של דבר התערובת תתאחד
- מערבבים פנימה את מי הוורדים ושבבי שקדים, וממשיכים לערבב עד שהבלילה נעשית נוקשה למדי, בערך 5-7 דקות
- יוצקים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומניחים אותו בצד להתקרר לטמפרטורת חדר
- מעבירים למקרר למשך 24-36 שעות. זה יאפשר לחלווה ליצור גבישי סוכר ולהגיע למרקם הפרורי הרצוי
- פורסים בסכין חדה ומאחסנים את מה שנשאר, במקרר
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…