חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: חלבה דבש טבעית וביתית

חלווה מתוקה, דביקה וקלה להכנה בבית ||| כידוע במחוזותינו, חלבה היא מגדן מתוק רב-תרבותי שנוכח במטבח היהודי והערבי ||| חלווה בעלת מרקם פירורי שעשויה מטחינה טבעית משומשום ומדבש בלבד ||| ניתן לשמור את החלבה זמן רב במקרר, כך שזו אופציה מצוינת להכין מבעוד מועד ולשמור בהישג יד כשבאים אורחים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

חלבה ביתית (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים

שדרוג

  • 2 כפיות מי ורדים (או 1 כפית תמצית וניל או ¼ כפית תמצית שקדים)

אופן הכנה

  1. בסיר קטן מחממים את הדבש על להבה בינונית. מחממים עד שהדבש מגיע לטמפרטורה של 110 מעלות
  2. כשהגעתם לטמפרטורה הרצויה מכפים את הלהבה ומשאירים את הדבש בסיר, בצד
  3. מערבבים היטב את הטחינה הגולמית, ומוודאים שהיא אחידה ושאין שמן נפרד
  4. מניחים את הטחינה בסיר קטן שני מחממים את הטחינה על להבה נמוכה עד שהטחינה מגיעה ל- 50 מעלות
  5. יוצקים את הטחינה המחוממת לתוך הדבש ומערבבים היטב בעזרת כף עץ עד שהתערובת הופכת ממש חלקה ומבריקה. זה עשוי לקחת כמה דקות, אבל בסופו של דבר התערובת תתאחד
  6. מערבבים פנימה את מי הוורדים ושבבי שקדים, וממשיכים לערבב עד שהבלילה נעשית נוקשה למדי, בערך 5-7 דקות
  7. יוצקים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומניחים אותו בצד להתקרר לטמפרטורת חדר
  8. מעבירים למקרר למשך 24-36 שעות. זה יאפשר לחלווה ליצור גבישי סוכר ולהגיע למרקם הפרורי הרצוי
  9. פורסים בסכין חדה ומאחסנים את מה שנשאר, במקרר

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *