על האש, BBQ או מנגל קיצי הם תחביב מוכר וחביב אבל לא כולם יכולים להצטרף לחגיגה ||| תמיד יהיו נמנעים מבשר, עוף או דגים שלא יאהבו את המבחר הגסטרונומי של על האש ||| כשתדליקו את המנגל, אל תתפלאו שגם האורחים הקרניבורים שלכם ירצו את ההמבורגרים הריחניים וטעימים כל כך ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- ½ כוס קינואה יבשה (או 1 כוס קינואה מבושלת)
- 1 בטטה בינונית קלופה ופרוסה
- 420 גרם חומוס (קפוא או מקופסת שימורים), שטוף, מסונן ויבש עם נייר סופג
- ¾ כוס אגוזי מלך שלמים
- 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
- 4 ביצים L
- 3 שיני שום, קלופות וקצוצות
- 3 בצל ירוק, לבן ורובו ירוק, קצוצים
- 3 כפות פֶּטְרוֹזִילְיָה, קצוצה
- 1 כפית אבקת קארי
- 1 כפית אבקת כַּמּוֹן
- ½ כפית. כורכום
- ½ כפית מלח
- פִּלְפֵּל שחור גרוס לפי הטעם
- 7 כפות פירורי לחם (עדיף מחיטה מלאה)
שלבי הכנה
- שוטפים את הקינואה ומבשלים לפי הוראות על האריזה. מצננים ומניחים בצד
- מרתיחים סיר מים ומבשלים בו את פרוסות הבטטה 15-18 דקות או עד שמזלג ננעץ בהם בקלות. מסננים את המים ומצננים את הבטטה ומניחים בצד
- במחבת טפלון, קולים קלות את אגוזי המלך, עד להזהבה ושמתפזר ניחוח אגוזי. מצננים ומניחים בצד
- במעבד מזון מערבבים את החומוס, אגוזי מלך, מיץ לימון וביצים, במשך 15-20 שניות, עד לאיחוד. הערה: העיסה לא אמורה להיות חלקה או משחתית
- מוסיפים שום, בצל ירוק, פטרוזיליה, קארי, כמון, כורכום, מלח ופלפל ומערבלים קצרות עד לאיחוד
- מוסיפים את הבטטה המבושלת ופירורי לחם, ומערבבים בפולסים עד לאיחוד
- מוסיפים קינואה ומערבבים בפולסים עד לאיחוד.
- הערה: עדיף אם התערובת לא תהייה חלקה מדי. אפשר להכין את התערובת יום מראש ולשמור בכלי מכוסה בניילון נצמד, במקרר
- מכינים מהתערובת קציצות שיתאימו ללחמניות שלכם. אם הקציצות יהיו מעט רפויות זה בסדר. אם אינכם בטוחים, אפשר להוסיף עוד מעט פירורי לחם
- צולים את ההמבורגרים הצמחוניים האלה על המנגל או במחבת מטוגנות עם מעט שמן או אפילו בתנור בחום 220-220 מעלות
הגשה: אפשר להגיש עם פרוסת גבינה צהובה, טבעות בצל אדום פרוס דק, רוטב אהוב עליכם, אבוקדו, עגבניות, או כמעט כל דבר שאתם יכולים להעמיס על הלחמנייה.
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…