ברק מעוז, קונדיטור לונדוני חובב, וחבר ילדות מרמתיים, מציע מתכון לעוגה ללא אפייה ||| בסיס העוגה הוא עוגיות לוטוס אבל אפשר גם פתי-בר ||| איכות גבינת השמנת והשמנת מתוקה יקפיצו לכם את העוגה לחוויה חושית שכל אחד יבקש את המתכון ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (תבנית קפיץ 22-24)
לקראסט
- 240 גרם ביסקוויט לוטוס (אפשר להסתפק בביסקוויט פתי בר)
- 110 גרם חמאה מומסת
- 60 גרם סוכר חום
למילוי
- 300 מ״ל שמנת להקצפה, 38% שומן
- 680 גרם גבינת שמנת 24% שומן בערך (פילדלפיה זה יופי)
- 110 גרם סוכר
- 60 גרם שמנת חמוצה
- 2 כפיות מיץ לימון
- כפית תמצית וניל
אופן הכנה
- הכנת הקראסט: במְעבד מזון טוחנים את הביסקוויטים עד דק (או להכניס לשקית פלסטיק ולתת בראש)
- בקערה מערבבים את כל המצרכים לקבלת מרקם אחיד כמו בצק
- מצפים את פני התבנית כולל הדפנות ומהדקים צמוד טוב טוב
- מכניסים את התבנית למקרר לפחות לחצי שעה או למקפיא למשך 10-20 דקות
- בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מקציפים את השמנת להקצפה לקבלת פסגות יחסית קשוחות (שלא ייזל מהמקצפים אבל שלא יתקשה לחמאה)
- להעביר לכלי אחר ולשמור במקרר עד לשימוש
- בקערת המיקסר מערבבים את גבינת השמנת והסוכר לקבלת קרם חלק
- מוסיפים את השמנת החמוצה, מיץ לימון ותמצית וניל ומערבבים עד שאין גושים של גבינת שמנת
- בעזרת מרית גדולה לקפל את הקצפת שהשארנו בצד, לתוך הבלילה בעדינות
- מוציאים את התבנית עם הקראסט מהמקרר (או מקפיא) ומעבירים לתוכה את תערובת הגבינה
- מיישרים למעלה עם סרגל או מרית מתכת
- מכניסים למקרר למשך 10-12 שעות (לא להתפתות. הסבלנות היא סוד ההצלחה פה)
- שחרור העוגה מהתבנית: להטביל מגבת במים רותחים ולסחוט (זהירות! זה חם)
- לעטוף את התבנית הקפיצית מסביב במגבת החמה מאד (זהירות! לא להרטיב את המילוי), למשך 1-2 דקות
- לשחרר בזהירות את העוגה. אם צריך אפשר לעזור לשחרור עם סכין דקה
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…