לחם בירה כשמו כן הוא – מכיל בירה בתערובת הבצק, במקום מים ||| לחם בירה יכול להיות לחם פשוט מהיר כמו המתכון שלנו או לחם שמרים בטעם בירה ||| אל דאגה, רוב האלכוהול מתאדה בתהליך האפייה ||| כיכר לחם בירה צפופה וכבדה יותר מלחם שמרים תפוח ואוורירי יותר ||| אפייה המשך זמן רב יותר תגרום ללחם לאבד לחות ונקבל קרום לחם עבה וקשה יותר ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
שדרוג
- 100 גרם צימוקים ואגוזים או זיתים וגבינה או פירות יבשים או גבינת צ'דר ושמיר או עגבניות מיובשות ועשבי תיבול או אפילו שום וגבינת פטה
אופן הכנה
- מחממים תנור ל- 180 מעלות
- בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מערבבים את הקמח, מלח וסוכר לקבלת תערובת אחידה
- מוזגים לאט את הבירה לקערה תוך כדי ערבול עד לקבלת בצק אחיד
- מוסיפים לבצק את התוספת שבחרנו (מומלץ להשאיר מעט לקישוט)
- מורחים תבנית אפיה בחמאה או שמן זית
- יוצקים את הבצק לתבנית
- מקשטים למעלה בשארית התוספת שבחרנו
- אופים 45 דקות עד הזהבה או גוון כהה יותר, מה שאוהבים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite