לכבוד עונת התפוחים וקטיף התפוחים הישראליים, עוגה מתוקה לחגי תשרי ||| עוגת תפוחים שאפשר להגיש קרה או חמה עם קצת קצפת או גלידה לצידה ||| תבחרו תפוחי עץ שאתם אוהבים ובעיקר שיהיו עסיסיים עם מעט חמיצות ||| עוגה מתובלת היטב ועשירה בתוכן שנימוח בפה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (תבנית עגולה 24)
לבצק העוגה
- 4 ביצים XL
- 2/3 כוס שמן זית עדין
- 1/2 כוס סוכר חום
- 1 כפית קינמון
- 1/4 כפית ציפורן טחון
- 1 לימון – 1כפית גרידת הקליפה
- 1 כוס סוכר חום
- 2 כפיות תמצית וניל
- 1/2 כוס קפה נמס פשוט
- 2.5 כוס דבש
- 2 כוסות קמח
- ½ כוס שקדים טחונים
לתערובת תפוחי העץ
אופן הכנה
- הכנת העוגה: מחממים תנור ל- 180 מעלות
- בקערה גדולה טורפים את הביצים
- מוסיפים פנימה את הסוכר החום, דבש, שמן זית, קפה ותבלינים ומערבבים לקבלת תערובת אחידה
- שומרים בצד 8 כפות מהתערובת
- שופכים את שאר התערובת לתבנית אפייה משומנת
- הכנת תערובת תפוחי העץ: מקלפים את התפוחים וחותכים אותם לקוביות גדולות.
- בקערה מערבבים יחד את תפוחי העץ עם הסוכר החום, דבש, גרידת הלימון וקינמון
- מפזרים את תערובת התפוחים מעל בלילת העוגה שבתבנית
- מפזרים את בלילת העוגה שנשמרה בצד, מעל שכבת תפוחי העץ
- אופים כ- 40 דקות עד הזהבה
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון