תבשיל חומוס אפוי שהיא מנה מסורתית מהמטבח היווני, במיוחד מהאיים הקיקלאדיים, עם דגש על האי סיפנוס Sifnos ||| תבשיל על בסיס חומוס, הנאפה באיטיות בתנור, בדרך כלל בכלי חרס, עם תיבול מינימלי אך עוצמתי ||| מנה צמחונית שיכולה להיות גם טבעונית ||| מנה מהמטבח המסורתי של האיים היווניים, שם מכינים אותה במיוחד לימי ראשון או לאירועים חגיגיים או כחלק מארוחה חגיגית לאחר הצום הגדול לפני חג הפסחא ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (6-8 מנות)
- 500 גרם גרגרי חומוס יבש, שהושרה במים למשך הלילה
- 1-2 עלי דפנה
- ½ כוס שמן זית
- 1 בצל, קצוץ דק
- 2 גזר, חתוכים לקוביות
- 3-4 שיני שום כתוש
- 800 גרם עגבניות משומרות
- 2 כפיות מלח, או יותר
- 2-3 כפיות אורגנו מיובש
- 1-2 כפיות סוכר
- פִּלְפֵּל שחור, לפי הטעם
- ¼ כפית פפריקה (פִּלְפֶּלֶת), לא חובה
- 2 כוסות מים או מרק ירקות
להגשה (מה שאוהבים)
- 210 גרם גבינת פטה, חתוכה לקוביות או מפוררות
- פֶּטְרוֹזִילְיָה טרייה קצוצה
- שמיר
- רוזמרין
- רֵיחָן (בזיליקום)
שלבי הכנה
- מחממים תנור ל-190 מעלות
- מסננים את המים מהחומוס שהושרה לילה, ומוסיפים לסיר החומוס מים לכיסוי של 2 ס"מ לפחות
- מוסיפים את עלי הדפנה ומרתיחים 45-60 דקות, עד שהחומוס מבושל ונימוח
- הכנת הרוטב: מניחים בתבנית אפייה את הבצל, גזר ושמן זית
- מפזרים מעל מעט מלח ומכניסים לתנור ל-10 דקות או עד שהירקות רכים וזהובים
- מוציאים את התבנית מהתנור ומוסיפים לתבנית את השום הכתוש, עגבניות מרוסקות, אורגנו מיובש, סוכר, פלפל שחור, פפריקה ומעט מלח
- מערבבים כל המצרכים בתבנית לאיחוד ומכניסים לתנור ל-20 דקות או עד שהרוטב מסמיך. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך
- מסננים את החומוס שבסיר ומוסיפים אותו לתבנית האפייה עם מעט מלח, פלפל והמים
- מערבבים היטב וטועמים. מתקנים תיבול אם צריך
- אופים ללא כיסוי במשך 45-50 דקות. הרוטב צריך להיות עשיר וסמיך
הגשה
מקשטים בפטרוזיליה טרייה (או ירק אחר שאוהבים) ונתחי או פירורי גבינת פטה.
מגישים לצד לחם קלוי וסלט ירקות
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון καλή όρεξη
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…