מתכון למנה שהיא תחליף מנצח למתכון קוסקוס מקורי ||| גרסה דלת פחמימות וללא גלוטן, עם הרבה טעם ובריאות ||| הכרובית מכילה פחות קלוריות ופחמימות בהשוואה לאורז או תפוח-אדמה, מה שהופך אותה למתאימה למי שמחפש לשמור על תזונה מופחתת קלוריות או דלת פחמימות ||| כרובית ושאר הירקות עשירים בסיבים תזונתיים, החשובים לתהליך העיכול ולתחושת שובע ||| פתיתי כרובית הם פתרון מצוין לדיאטות קטוגניות, פלאוליתיות, ולתזונה דלת פחמימות או קלוריות. בנוסף, הם מתאימים לטבעונים, מכיוון שמדובר במאכל צמחי לחלוטין, ולא מכיל מוצרים מהחי ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 1 ראש כרובית
- 1 בצל חתוך לטבעות
- 2 גזר חתוכים לרצועות
- 2 קישואים או זוקיני חתוכים לקוביות
- 1 חופן שמיר קצוץ
- 1 חופן כוסברה (גַּד או כֻּסְבָּר) קצוצה
- 2 חופנים של פֶּטְרוֹזִילְיָה קצוצה
- 1 בטטה חתוכה לקוביות
- 1 כף שמן קוקוס
- קורט מלח ורוד
- קורט פִּלְפֵּל שחור גרוס עבה
- 1 כפית כורכום
- ½ כפית קִנָּמוֹן
- 1 כפית גרגירי חרדל
- 1-2 פִּלְפֵּל ירוק חריף (לאוהבי חריף)
שלבי הכנה
- מפרקים את פרחי הכרובית ושוטפים היטב
- במעבד מזון טוחנים גס את פרחי הכרובית המפורקים לטחינה גסה
- במחבת מחממים כף שמן קוקוס, ומטגנים את תערובת הפירורים
- מוסיפים למחבת את קוביות הקישואים, רצועות גזר, טבעות בצל, קוביות בטטה, עשבי התיבול והתבלינים, ומערבבים היטב
- מכסים את המחבת ומבשלים במשך 10-12 דקות
- סוגרים את הלהבה
- בוזקים מעל 2-3 חופני סלט ירוק ומגישים כתוספת חמה דלת פחמימות
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…