מתכון קל להכנה אבל עשיר בטעמים ים תיכונים ממטבחים שונים ||| שילוב של חציל ממחוזותינו, גבינה בולגרית ומוצרלה איטלקית ||| המתכון הוא עם בצק עלים אבל אפשר גם עם פילו או בצק רגיל ופחות שמן ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (20 יחידות)
- 1/2 ק"ג בצק עלים מופשר
למילוי
- 500 גרם חצילים קלויים
- 300 גרם גבינה בולגרית 5%
- 200 גרם פתיתי גבינת מוצרלה
- ½ כפית מלח
לציפוי
למטבל
- 1 גביע יוגורוט 3%
- 1 שן שום כתושה
- 1 כף זעתר
- ½ כפית מלח
- 1 כף שמן זית
אופן הכנה
- בקערה מערבבים את כל מצרכי המילוי לקבלת תערובת אחידה
- משטחים את הבצק עלים ומרדדים מעט
- מחלקים את הבצק לאורכו לארבעה רצועות
- מפזרים לאורכה של כל רצועת בצק רבע מהמלית
- מגלגלים כל מלבן לרצועה ארוכה ומהודקת כאשר התפר פונה כלפי מטה
- מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה
- מצפים בביצה טרופה ומפזרים שומשום ו/או פרג
- חורצים באלכסון כל רצועה לקבלת חתיכות קטנות
- מחממים תנור ל- 180 מעלות
- אופים במשך 30 דקות עד הזהבה
הגשה
מערבבים את מצרכי המטבל ומגישים לצד הכיסונים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite