מרק עגבניות ושומר עם חומוס הוא שילוב מעניין ומחמם במיוחד לימי חורף ||| מרק שמשלב מתיקות עדינה מהשומר ועומק טעמים מעגבניות מבושלות היטב, כאשר החומוס מוסיף מרקם ומעט חלבון ||| לאחר זמן קצר של בישול משותף, כל הטעמים משתלבים, ויש מרק סמיך וטעים שאפשר להגיש עם עשבי תיבול טריים או עלי מיקרו ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (6 מנות)
לעגבניות הצלויות
למרק
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל לבן חתוך דק
- 1 ראש שומר חתוך דק
- 2 שיני שום כתוש
- 1 כפית זַנְגְּבִיל (ג'ינג'ר) מגורד
- 1 כף פפריקה (פִּלְפֶּלֶת) מתוקה
- 1 כפית כַּמּוֹן
- 1 כפית סוכר
- מלח
- פִּלְפֵּל
- 2 כפות עראק
- 1 כף מיץ לימון
- 1.5 ליטר מים רותחים
- חופן רֵיחָן (בזיליקום) קצוץ
- 200 גרם גרגירי חומוס מבושלים (ניתן להשתמש בחומוס קפוא מוכן)
להגשה
- מעט עראק לזילוף
- חופן עלי מיקרו
שלבי הכנה
- הכנת העגבניות: מחממים תנור ל- 180 מעלות ומשמנים תבנית אפייה
- בעזרת סכין חדה חורצים X בתחתית העגבניות וחולטים אותן במשך 2 דקות במים רותחים
- מעבירים את העגבניות החלוטות מיד למי קרח ומקלפים אותן
- מסדרים אותן בתבנית האפייה וצולים במשך 15-10 דקות
- הכנת המרק: בסיר עם שמן זית מטגנים בצל, שומר, שום וג'ינג'ר עד שקיפות
- מוסיפים את העגבניות הצלויות ומבשלים כ-10 דקות
- מוסיפים פפריקה, כמון, סוכר, מלח, פלפל, ערק ומבשלים 40-45 דקות
- מוסיפים את הבזיליקום וטוחנים בעזרת בְּלֶנְדֶּר מוט לקבלת מרקם חלק
- מוסיפים את גרגירי החומוס המבושלים ומביאים לרתיחה
- מוזגים את המרק לקעריות הגשה, ואם רוצים בוזקים מעל מעט עראק ומפזרים חופן עלי מיקרו שאוהבים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…