חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: טשולנט או חמין

בית התפוצות החליט שהמאכל הלאומי היהודי ישראלי הוא החמין ||| על סיפורו של הטשולנט האשכנזי, או סחינה של המרוקאים שהעיראקים קוראים לו טבית כבר כתנו כאן ||| אין ספק שזה עדיין המאכל היהודי הנפוץ ביותר ||| הפעם מתכון בשרי של החמין וטובת הקרניבורים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

חמין של בני ברק (צילום דני בר)

מצרכים

לכופתאות

  • 3 בצלים מגורדים
  • 650 גרם בשר עוף טחון
  • 150 גרם חומוס קלוי וטחון
  • 1/2 כפית שטוחה כמון
  • 1/2 כפית שטוחה כורכום
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כף מלח
  • 2 כפות שמן קנולה
  • 2-3 כפות מים

למרק

  • 2 כפות שמן קנולה
  • 1 בצל חתוך דק
  • 3 גזרים חתוכים לקוביות
  • 1 כרישה חתוכה לטבעות
  • 2 קישואים חתוכים לטבעות
  • 3 גבעולי סלרי חתוכים
  • 1 כוס גרגירי חומוס
  • צרור פטרוזיליה
  • 1 כפית שטוחה כורכום
  • 1 כף מלח
  • מים לפי הצורך

להגשה

אופן הכנה

  1. הכנת הכופתאות: מערבבים בקערה את כל החומרים עד שהם מתאחדים היטב
  2. מעצבים מהתערובת כופתאות קטנות ומניחים אותן בצד
  3. הכנת המרק: מחממים 2 כפות שמן קנולה בסיר גדול על להבה בינונית
  4. מוסיפים לסיר את הבצל הקצוץ ומאדים עד שקיפות
  5. מוסיפים לסיר את הגזר, כרישה, קישואים, סלרי וחומוס, ומערבבים ומבשלים 10-15 דקות עד שהירקות מתחילים להתרכך
  6. מוסיפים את הפטרוזיליה, כורכום ומלח ומערבבים היטב לפיזור התיבול
  7. מניחים את הכופתאות שהשארנו בצד, בשכבות על הירקות שבסיר
  8. יוצקים מספיק מים לסיר כדי לכסות את תכולת הסיר. מפלס המים צריך להיות בערך סנטימטר מעל התכולה
  9. מביאים את התערובת לרתיחה על להבה בינונית-גבוהה
  10. ברגע שמתחיל לרתוח מנמיכים את הלהבה לנמוכה ומכסים את הסיר במכסה
  11. מניחים לתבשיל להתבשל בעדינות 3-4 שעות, תוך ערבוב מדי פעם והוספת עוד מים במידת הצורך
  12. הערה: התבשיל צריך להיות סמיך, אבל לח ועם נוזלים
  13. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך
  14. מגישים בצלחות עמוקות ומומלץ לקשט בפטרוזיליה קצוצה
  15. שדרוג: מגישים חם לצד לחם טרי או אורז

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *