בית התפוצות החליט שהמאכל הלאומי היהודי ישראלי הוא החמין ||| על סיפורו של הטשולנט האשכנזי, או סחינה של המרוקאים שהעיראקים קוראים לו טבית כבר כתנו כאן ||| אין ספק שזה עדיין המאכל היהודי הנפוץ ביותר ||| הפעם מתכון בשרי של החמין וטובת הקרניבורים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
לכופתאות
- 3 בצלים מגורדים
- 650 גרם בשר עוף טחון
- 150 גרם חומוס קלוי וטחון
- 1/2 כפית שטוחה כמון
- 1/2 כפית שטוחה כורכום
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1 כף מלח
- 2 כפות שמן קנולה
- 2-3 כפות מים
למרק
- 2 כפות שמן קנולה
- 1 בצל חתוך דק
- 3 גזרים חתוכים לקוביות
- 1 כרישה חתוכה לטבעות
- 2 קישואים חתוכים לטבעות
- 3 גבעולי סלרי חתוכים
- 1 כוס גרגירי חומוס
- צרור פטרוזיליה
- 1 כפית שטוחה כורכום
- 1 כף מלח
- מים לפי הצורך
להגשה
אופן הכנה
- הכנת הכופתאות: מערבבים בקערה את כל החומרים עד שהם מתאחדים היטב
- מעצבים מהתערובת כופתאות קטנות ומניחים אותן בצד
- הכנת המרק: מחממים 2 כפות שמן קנולה בסיר גדול על להבה בינונית
- מוסיפים לסיר את הבצל הקצוץ ומאדים עד שקיפות
- מוסיפים לסיר את הגזר, כרישה, קישואים, סלרי וחומוס, ומערבבים ומבשלים 10-15 דקות עד שהירקות מתחילים להתרכך
- מוסיפים את הפטרוזיליה, כורכום ומלח ומערבבים היטב לפיזור התיבול
- מניחים את הכופתאות שהשארנו בצד, בשכבות על הירקות שבסיר
- יוצקים מספיק מים לסיר כדי לכסות את תכולת הסיר. מפלס המים צריך להיות בערך סנטימטר מעל התכולה
- מביאים את התערובת לרתיחה על להבה בינונית-גבוהה
- ברגע שמתחיל לרתוח מנמיכים את הלהבה לנמוכה ומכסים את הסיר במכסה
- מניחים לתבשיל להתבשל בעדינות 3-4 שעות, תוך ערבוב מדי פעם והוספת עוד מים במידת הצורך
- הערה: התבשיל צריך להיות סמיך, אבל לח ועם נוזלים
- טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך
- מגישים בצלחות עמוקות ומומלץ לקשט בפטרוזיליה קצוצה
- שדרוג: מגישים חם לצד לחם טרי או אורז
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite