מרכז מורשת בני מקרא בירושלים חושף מתכון קראי של פלאפל מצרי ||| כתבנו בעבר על מתכוני פלאפל או פול מצרי ||| הפעם מתכון סודי של בני היהדות קָרָאִית שמונה רק כ- 40,000 נפשות ששומרות על המסורת וכמובן גם על מטעמי המטבח שלהם באדיקות ||| טעימה מהמטבח הקראי וצפו לעוד ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 500 גרם פול מצרי שבור מושרה במים 8 שעות
- 500 גרם חומוס מושרה במים 8 שעות
- 2 צרורות פֶּטְרוֹזִילְיָה
- 2 צרורות כוסברה (גַּד או כֻּסְבָּר)
- 1 תפוח אדמה בינוני מבושל לפירה
- 2 בצל בינוני קצוצים
- 1 ראש שום גדול כתוש
- 3 כפות זרעי כוסברה (גַּד או כֻּסְבָּר) טחונים
- מלח (לפי הטעם)
אופן הכנה
- משרים בכלי עם מים את הפול ובכלי נפרד את החומוס למשך 8 שעות לפחות
- מסננים את המים
- טוחנים ומערבבים את כל המצרכים יחד
- טועמים ומתקנים תיבול
- בסיר עם שמן עמוק מטגנים כדורים שיוצרים עם שתי כפות או כלי ייעודי להכנת פלאפל
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite