מתכון מבית אמא לעוגת תותים אביבית שבילדותי היתה נוכחת בבית בעונת התותים שאבי גידל בחצר האחורית ||| עוגה אוורירית ופירותית שמכינים בשיא עונת תותי השדה ולא תמצאו אותה כל ימות השנה ||| סוג של עוגה שיש שמכינים אותה על בסיס בצק Sablés Bretons צרפתי או בצק מסורתי של פעם ||| ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…
ספר המתכונים של אביבה
בסוכות 2006, ערכנו פרויקט משפחתי והכנו ספר מתכונים משפחתי עם כ-200 מתכונים והעלינו אותו במצגת לרווחת כוווולם. קראנו לפרויקט ספר המתכונים של אביבה בר. באתר נעלה מעת לעת מתכונים מספר המתכונים הזה. לחלק מהמתכונים יש גם סיפור ולחלק מהמתכונים יש שם קוד המצביע על מקום המתכון (חברים וחברות, שכנות ועוד).
המטבח של ז'נט
ז'נט, אימי ז"ל, הייתה ידוע בקרב כל השכנים בשכון עממי, רמתיים (היום חלק מהוד השרון), כאופת עוגות מיוחדות וטעימות. מתכוני העוגות של ז'נט היו שם דבר בקרב השכנות ללא קשר למוצא העדתי (והיו בשכונה מכל התפוצות: פולין, אוסטריה, צ'כוסלובקיה, תימן, עירק, פרס ועוד). חלק מהמתכונים תמצאו כאן באתר, כמו מתכון זה.
מצרכים (תבנית קפיצית 24)
לשכבת התותים
- 1/2 ק"ג תּוּת שָׂדֶה (או תּוּת גִּנָּה) פרוסים
- 100 גרם סוכר
לקרם וניל
- 80 גרם אינסטנט וניל
- 250 גרם שמנת מתוקה או קחלב קוקוס
- 1 כוס חלב 3% או חלב סויה
שדרוג
- 10-15 כדורי קליק שוֹקוֹלד
אופן הכנה
- הכנת הבצק: בקערה, לערבב את התותים הפרוסים עם הסוכר ולהשאירם במקרר למשך לילה
- בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) עם בלון הקצפה, לערבב את חלבוני הביצים וסוכר לקבלת קצף יציב
- בקערה נפרדת לטרוף את חלמוני הביצים, תמצית וניל ושמן
- לקפל את בלילת החלמונים לתוך מקצפת החלבונים
- להוסיף ולקפל את הקמח לתוך המקצפת המאוחדת
- לחמם תנור ל- 180 מעלות
- לשטח את הבצק לתחתית תבנית קפיצית 24 לקבלת שכבה אחידה
- לאפות 30-35 דקות עד הבצק אפוי חום-זהוב
- להוציא התבנית מהתנור ולצקת עליה את הנוזלים שנוצרו מההשריה של תות השדה וסוכר
- לצנן את התבנית במקרר
- בקערת מיקסר להקציף את אינסטנט הווניל, שמנת (או תחליף פרווה), חלב (רגיל או סויה) עד קבלת קרם יציב
- להוציא את העוגה מהמקרר
- למרוח על העוגה שכבה אחידה של הקרם וניל
- לפזר על העוגה פרוסות תות שדה
- שדרוג: לפזר כדורי קליק בין פרוסות התותים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite