פנינה קדם מציעה מתכון לגביניות אישיות עשירות ||| עוגות גבינה אישיות שיש המכנים עוגה ויש המכנים גביניה ||| גביניות עם טעם של פעם ועם הרבה טעם של גבינה מתוקה ועשירה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (24 גביניות)
לבצק
- 500 גרם קמח
- 25 גרם שמרים
- 100 גרם סוכר
- 180 סמ"ק חלב
- 3 חלמוני ביצה
- גרידת קליפת 1/2 לימון
- 90 גרם שמן זית עדין (או 120 גרם חמאה מומסת, פושרת)
- 1 כפית מלח
למלית גבינה וצימוקים
- 500 גרם גבינה לבנה 5% טוב טעם
- 100 גרם סוכר
- 20 גרם סוכר וניל
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 חלמוני ביצה
- גרידת קליפת 1/2 לימון
- 2 כפות קורנפלור (20 גרם)
- 20 גרם חמאה מומסת
- 1/2 כוס צימוקים שטופים
לזיגוג
- ביצה טרופה עם כף מים (אגווש)
- אבקת סוכר לפיזור אחרי אפייה
אופן הכנה
- לערבב את מצרכי הבצק במיקסר עם וו גיטרה לקבלת מרקם אחיד וצמיג
- טיפ: מומלץ להכין את הבצק ולתת לו לישון לילה במקרר
- לערבב בקערה את כל מצרכי המלית לקבלת תערובת אחידה ועשירה
- לרדד את הבצק ולחלק ל-24 ריבועי בצק אחידים
- לצקת עם כף מלית במרכז כל ריבוע בצק
- לפרוש נייר אפייה על תבנית אפייה
- לסגור כל ריבוע ולהניח בתבנית
- למרוח אגווש על כל יחידה סגורה
- לחמם תנור ל-180 מעלות
- להכניס התבנית לאפייה למשך 30-40 דקות או עד הזהבה שאוהבים
להגשה
לצנן הגביניות ולפזר אבקת סוכר לפני ההגשה
בתיאבון