עוגת פירות טיפוסית לאזור זלצבורגרלנד שבאוסטריה ||| עוגת הפירות או לחם פירות משלבת את הקטיף של פירות הסתיו מהמטעים של החקלאים עם אגסים מיובשים ושזיפים ||| עוגת או לחם הפירות מסורתית מוגשת עם גבינת אלפינית בשלה או חמאה ||| בחורף בזלצבורגרלנד, עוגת הפירות מוגשת בשעות אחר הצהריים כחלופה לקפה ועוגה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (2 תבניות אינגליש קייק)
למלית (מכינים יום לפני האפייה)
- 500 גרם אגס מיובש, קצוץ דק, מושרה במים
- 250 גרם שזיפים מיובשים
- 250 גרם תאנים
- 100 גרם צימוקים
- 100 גרם אגוזי מלך
- 150 גרם אגוזי לוז
- 100 מ"ל ברנדי, שנאפס או רוּם
- ½ כפית קִנָּמוֹן
- ½ כפית ציפורן טחון
- 1 כפית זַנְגְּבִיל (ג'ינג'ר)
- 1 לימון – המיץ וגרידת הקליפה
- 1 תפוז – גרידת הקליפה
לבצק
- 500 גרם קמח שיפון
- 500 גרם קמח חיטה
- 10 גרם שמרים יבשים
- 1 כפית סוכר
- 1 כף מלח
- 1 כף תיבול לחם שאוהבים כמו שומר, כוסברה (גַּד או כֻּסְבָּר) או כַּמּוֹן
- ¼ ליטר חלב
- חמאה
- ½ ליטר מים פושרים
להגשה
- חמאה
- גבינה כחולה (רוקפור, גורגונזלה או דנבלו)
שלבי הכנה
- הכנת המלית: קוצצים או חותכים לרצועות את האגסים, שזיפים ותאנים שהושרו
- טוחנים את אגוזי המלך ואגוזי לוז אבל אפשר להשאיר אותם שלמים או שבבים
- בקערה מערבבים את כל מצרכי המלית (כולל האגוזים והפירות)
- מחממים את האלכוהול ומערבבים בקערת התערובת פירות
- מכסים את הקערה בניילון נצמד, ומניחים במקרר למשך הלילה
- מכינים את בצק הלחם למחרת ומניחים לו לתפוח במשך שעה
- הכנת הבצק: בקערה מערבבים את הקמחים עם המלח ותבלינים לקבלת תערובת בה המלח והתבלינים מפוזרים באופן שווה בקמח
- הכנת בלילת השמרים: יוצקים את החלב החמים לכוס ומוסיפים את השמרים וסוכר
- מערבבים את הנוזל בעזרת מזלג ונותנים לנוזל קצת זמן להתחיל להעלות בועות (שהשמרים יתעוררו מהסוכר)
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את נוזל השמרים ותערובת הקמח לקבלת בצק אחיד. אם יש צורך מוסיפים מעט מים
- מכסים את הקערה במגבת לחה או ניילון נצמד ומניחים לבצק לנוח ולתפוח 2-3 שעות עד להכפלת הנפח
- מוסיפים לבצק את מלית הפירות ואגוזים ומערבבים לקבלת בצק אחיד
- מחממים תנור ל- 200 מעלות ומשמנים 2 תבניות אינגליש-קייק ו/או תבנית אפייה
- יוצרים מהבצק לחמניות או כיכרות ומעבירים לתבנית המתאימה
- נותנים ללחם ו/או לחמניות לתפוח עוד 20 דקות
- אופים את הלחם במשך 15 דקות
- מורידים את טמפרטורת התנור ל-180 מעלות ואופים שעה נוספת. טיפ: אם הגעתם לגוון אפוי יפה, יש לכסות את פני התבניות ברדיד אלומיניום, כדי שהפירות לא יישרפו
- מעבירים לרשת לצינון
- מגישים לצד גבינה כחולה בשלה ו/או חמאה
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Guten Appetit
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…