בכל רחבי מזרח הים התיכון נמצא בורקס כזה או אחר ||| כבר כתבנו בהרחבה על בורקס בגרסאות שונות ||| הפעם בורקס של העיר הניה שבמערב כרתים, יוון ||| בורקס עשיר בירק ובגבינות המקומיות של כרתים מיזיתרה וקאסרי ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (תבנית אפייה בגודל בינוני)
לבצק
למילוי
- 1½ ק"ג תפוח אדמה חתוכים לפרוסות דקות
- 1½ ק"ג קישואים חתוכים לפרוסות דקות
- צרור קטן של נענע
- 1 כוס קמח
- 1 ק"ג גבינת מיזיתרה Mizithra (או פטה)
- 200 גרם גבינה רכה קסארי Kasseri מגורדת (גבינה רכה)
- 1/2 כוס שמן
- 1 כוס חלב
- 2 ביצים XL
- 4 כפות גבינת סטקה Staka Στάκα או יוגורט
לציפוי
אופן הכנה
- הכנת הבצק: בקערה מערבבים את הקמח, מים, שמן, מלח והיין ולשים היטב
- מכסים את הבצק ומשאירים אותו למשך כ-30 דקות
- חותכים את הבצק לשניים ומרדדים שני דפי בצק בגודל התבנית + 2 ס"מ בכל צד
- הניחו אחד מדפי הבצק בתבנית אפייה משומנת
- פזרו את פרוסות תפוחי האדמה, קישואים וגבינת מיזיתרה בשכבות על פני התבנית
- מוסיפים מעט מלח, פלפל, נענע, קמח וקסארי מעל כל שכבה
- בקערה קטנה טורפים את הביצים עם החלב והסטקה לקבלת בלילה אחידה
- יוצקים את בלילת הביצים על התוכן של התבנית
- יוצקים מעל את השמן
- פורשים את דף הבצק השני מעל התבנית
- סוגרים ומהדקים הבצק בצדדים
- מברישים עם קצת שמן ומפזרים שומשום מעל הכל
- חותכים את המאפה לחתיכות מרובעות
- מחממים תנור ל- 180 מעלות
- מכניסים את התבנית למשך 60-75 דקות עד השחמה יפה
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון καλή όρεξη