חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: בורקס מהניה, כרתים Haniotiko Boureki

בכל רחבי מזרח הים התיכון נמצא בורקס כזה או אחר ||| כבר כתבנו בהרחבה על בורקס בגרסאות שונות ||| הפעם בורקס של העיר הניה שבמערב כרתים, יוון ||| בורקס עשיר בירק ובגבינות המקומיות של כרתים מיזיתרה וקאסרי ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

בורקס מהניה (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (תבנית אפייה בגודל בינוני)

לבצק

  • ½ ק"ג קמח
  • 3 כפות שמן
  • ½ כפית מלח
  • 2 כוסות יין אדום
  • 1 כוס מים פושרים

למילוי

לציפוי

אופן הכנה

  1. הכנת הבצק: בקערה מערבבים את הקמח, מים, שמן, מלח והיין ולשים היטב
  2. מכסים את הבצק ומשאירים אותו למשך כ-30 דקות
  3. חותכים את הבצק לשניים ומרדדים שני דפי בצק בגודל התבנית + 2 ס"מ בכל צד
  4. הניחו אחד מדפי הבצק בתבנית אפייה משומנת
  5. פזרו את פרוסות תפוחי האדמה, קישואים וגבינת מיזיתרה בשכבות על פני התבנית
  6. מוסיפים מעט מלח, פלפל, נענע, קמח וקסארי מעל כל שכבה
  7. בקערה קטנה טורפים את הביצים עם החלב והסטקה לקבלת בלילה אחידה
  8. יוצקים את בלילת הביצים על התוכן של התבנית
  9. יוצקים מעל את השמן
  10. פורשים את דף הבצק השני מעל התבנית
  11. סוגרים ומהדקים הבצק בצדדים
  12. מברישים עם קצת שמן ומפזרים שומשום מעל הכל
  13. חותכים את המאפה לחתיכות מרובעות
  14. מחממים תנור ל- 180 מעלות
  15. מכניסים את התבנית למשך 60-75 דקות עד השחמה יפה

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון καλή όρεξη

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *