פסטה פופולארית בחבל אברוצו Abruzzo ממזרח לרומא, איטליה ||| בדר"כ המנה תהייה עם בשר או קטניות כיאה לבישול איכרים פשוט וזול של תושבי האזור ||| הכרוב הסגול או קייל (כרוב שחור) יוסיף טעם אבל גם הרבה צבע ||| מנה טבעונית שגם קרניבורים יאהבו ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (4-6 מנות)
- 500 גרם פסטה טקוזטה (או פסטה שטוחה אחרת כמו פפרדלה Pappardelle)
- 1/3 כוס שמן זית
- 1 בצל אדום גדול קצוץ דק
- 1 פלפל חריף טרי (ללא הגרעינים)
- 3 שיני שום קצוצות דק
- 1/2 כוס יין אדום יבש
- 1 ראש סלרי חתוך לקוביות בגודל חצי ס"מ
- 2 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות בגודל חצי ס"מ
- 15 עלי כרוב סגול (או קייל) חתוכים לרצועות ברוחב 2 מ"מ
- 2 כוסות שעועית אדומה (או לבנה) מבושלת או מקופסת שימורים
- 1.5 כוסות מים רותחים
- 2–3 ענפי תימין טרי
- 1 כפית מלח
- 15 עגבניות שרי מתוקות חצויות לאורכן
- חופן עלי ריחן (בזיליקום) קצוצים דק
אופן הכנה
- בסיר בינוני מחממים שמן זית, ועל להבה נמוכה מטגנים הבצל עד שקיפות
- מוסיפים את הפלפל החריף וממשיכים לטגן 2 דקות נוספות
- מוסיפים את השום ומטגנים דקה נוספת
- יוצקים למחבת את היין, ומגבירים את גובה הלהבה לבינונית ומאדים 7-8 דקות, או עד שנוזל היין יתאדה
- מוסיפים את קוביות הסלרי ותפוח אדמה, כרוב סגול (או קייל), ושעועית ויוצקים את המים רותחים
- מוסיפים את ענפי התימין ומלח, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 25-27 דקות, או עד שיתרככו תפוחי האדמה והסלרי אבל לא יתפרקו
- פותחים את הסיר ומוסיפים את העגבניות החצויות
- טועמים ומתקנים תיבול. מגבירים את הלהבה לבינונית וממשיכים לבשל 10 דקות
- במקביל, מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן ומסננים
- מוסיפים לסיר עם הירקות, מערבבים בעדינות, מוסיפים את עלי הבזיליקום ומגישים חם
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Buon Appetito