חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: פסטה טקוזטה Taccozzette טבעונית

פסטה פופולארית בחבל אברוצו Abruzzo ממזרח לרומא, איטליה ||| בדר"כ המנה תהייה עם בשר או קטניות כיאה לבישול איכרים פשוט וזול של תושבי האזור ||| הכרוב הסגול או קייל (כרוב שחור) יוסיף טעם אבל גם הרבה צבע ||| מנה טבעונית שגם קרניבורים יאהבו ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

פסטה טקוזטה (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (4-6 מנות)

  • 500 גרם פסטה טקוזטה (או פסטה שטוחה אחרת כמו פפרדלה Pappardelle)
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1 בצל אדום גדול קצוץ דק
  • 1 פלפל חריף טרי (ללא הגרעינים)
  • 3 שיני שום קצוצות דק
  • 1/2 כוס יין אדום יבש
  • 1 ראש סלרי חתוך לקוביות בגודל חצי ס"מ
  • 2 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות בגודל חצי ס"מ
  • 15 עלי כרוב סגול (או קייל) חתוכים לרצועות ברוחב 2 מ"מ
  • 2 כוסות שעועית אדומה (או לבנה) מבושלת או מקופסת שימורים
  • 1.5 כוסות מים רותחים
  • 2–3 ענפי תימין טרי
  • 1 כפית מלח
  • 15 עגבניות שרי מתוקות חצויות לאורכן
  • חופן עלי ריחן (בזיליקום) קצוצים דק

אופן הכנה

  1. בסיר בינוני מחממים שמן זית, ועל להבה נמוכה מטגנים הבצל עד שקיפות
  2. מוסיפים את הפלפל החריף וממשיכים לטגן 2 דקות נוספות
  3. מוסיפים את השום ומטגנים דקה נוספת
  4. יוצקים למחבת את היין, ומגבירים את גובה הלהבה לבינונית ומאדים 7-8 דקות, או עד שנוזל היין יתאדה
  5. מוסיפים את קוביות הסלרי ותפוח אדמה, כרוב סגול (או קייל), ושעועית ויוצקים את המים רותחים
  6. מוסיפים את ענפי התימין ומלח, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 25-27 דקות, או עד שיתרככו תפוחי האדמה והסלרי אבל לא יתפרקו
  7. פותחים את הסיר ומוסיפים את העגבניות החצויות
  8. טועמים ומתקנים תיבול. מגבירים את הלהבה לבינונית וממשיכים לבשל 10 דקות
  9. במקביל, מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן ומסננים
  10. מוסיפים לסיר עם הירקות, מערבבים בעדינות, מוסיפים את עלי הבזיליקום ומגישים חם

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון  Buon Appetito

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *