מאפה גבינות בולגרי או מקדוני או סרבי שמתאים לחג הגבינות ובכלל ||| סיפרנו בעבר על הגרסה של חג המולד לבאניצה הבולגרית ||| מאפה הבאניצה Banitsa מוגש לארוחת בוקר עם יוגורט או איירן ואפשר לאכול אותו חם או קר ||| תוכלו למצוא באניצה עם מילוי תרד спаначник spanachnik או הגרסה המתוקה עם מילוי גבינה млечна баница mlechna banitsa או מילוי דלעת тиквеник tikvenik ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (תבנית עגולה 26 או תבנית 25X26 ס"מ)
- 1 חבילת עלי בצק פילו
- 50 גרם חמאה מומסת
- 1/2 כוס חלב
- 4 ביצים M
- 250 גרם שמנת מתוקה
- 1/2 כפית מלח
- 250 גרם גבינת פטה מפוררת
- 250 גרם גבינת קשקבל מגורדת גס
- 100 גרם גבינת פרמז'ן מגורדת
לפיזור
- קצח או שומשום שחור
אופן הכנה
- בקערה מערבבים את הביצים, שמנת וחלב ומתבלים במלח
- בקערה נפרדת מערבבים את הגבינות
- משמנים את התבנית שבחרנו, בחמאה המומסת ופורשים על פני תחתית התבנית עלה פילו. הערה: נותנים לשולי העלה לגלוש החוצה, אל מעבר לשולי התבנית
- מברישים את עלה הפילו שפרשנו, בחמאה מומסת
- מניחים על עלה הפילו שכבה נוספת של עלה פילו ומורחים שוב בחמאה המומסת
- נוטלים 4-5 עלי בצק פילו ומקמטים כל עלה בנפרד
- מסדרים את העלים המקומטים על התבנית המרופדת בעלי הפילו עם רווחים ביניהם
- יוצקים מחצית מבלילת הביצים על העלים ומיישרים
- מפזרים על התבנית והבלילה חצי מכמות תערובת הגבינות
- מקמטים עוד מספר עלים ומסדרים על התבנית
- יוצקים את יתרת בלילת הביצים ומיישרים
- מפזרים את שאר תערובת הגבינות ומיישרים
- מכסים בעלה פילו
- מברישים את עלה הפילו בחמאה
- מקפלים ודוחסים את שאריות הבצק שמעבר להיקף התבנית, לתוך שולי התבנית
- מקמטים ומועכים את יתר עלי הפילו (אם נשארו) ומסדרים אותם על פני המאפה בצורה חופשית
- מברישים קלות בחמאה מומסת
- מחממים תנור ל- 200 מעלות
- מפזרים על פני המאפה מעט קצח או שומשום שחור, מה שאוהבים
- אופים במשך 35-40 דקות עד הזהבה
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite