חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: באניצה Banitsa баница

מאפה גבינות בולגרי או מקדוני או סרבי שמתאים לחג הגבינות ובכלל ||| סיפרנו בעבר על הגרסה של חג המולד לבאניצה הבולגרית ||| מאפה הבאניצה Banitsa מוגש לארוחת בוקר עם יוגורט או איירן ואפשר לאכול אותו חם או קר ||| תוכלו למצוא באניצה עם מילוי תרד спаначник spanachnik או הגרסה המתוקה עם מילוי גבינה млечна баница mlechna banitsa או מילוי דלעת тиквеник tikvenik |||  כל הפרטים והמתכון בהמשך…

באניצה בלקני (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (תבנית עגולה 26 או תבנית 25X26 ס"מ)

לפיזור

אופן הכנה

  1. בקערה מערבבים את הביצים, שמנת וחלב ומתבלים במלח
  2. בקערה נפרדת מערבבים את הגבינות
  3. משמנים את התבנית שבחרנו, בחמאה המומסת ופורשים על פני תחתית התבנית עלה פילו. הערה: נותנים לשולי העלה לגלוש החוצה, אל מעבר לשולי התבנית
  4. מברישים את עלה הפילו שפרשנו, בחמאה מומסת
  5. מניחים על עלה הפילו שכבה נוספת של עלה פילו ומורחים שוב בחמאה המומסת
  6. נוטלים 4-5 עלי בצק פילו ומקמטים כל עלה בנפרד
  7. מסדרים את העלים המקומטים על התבנית המרופדת בעלי הפילו עם רווחים ביניהם
  8. יוצקים מחצית מבלילת הביצים על העלים ומיישרים
  9. מפזרים על התבנית והבלילה חצי מכמות תערובת הגבינות
  10. מקמטים עוד מספר עלים ומסדרים על התבנית
  11. יוצקים את יתרת בלילת הביצים ומיישרים
  12. מפזרים את שאר תערובת הגבינות ומיישרים
  13. מכסים בעלה פילו
  14. מברישים את עלה הפילו בחמאה
  15. מקפלים ודוחסים את שאריות הבצק שמעבר להיקף התבנית, לתוך שולי התבנית
  16. מקמטים ומועכים את יתר עלי הפילו (אם נשארו) ומסדרים אותם על פני המאפה בצורה חופשית
  17. מברישים קלות בחמאה מומסת
  18. מחממים תנור ל- 200 מעלות
  19. מפזרים על פני המאפה מעט קצח או שומשום שחור, מה שאוהבים
  20. אופים במשך 35-40 דקות עד הזהבה

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

עלו החודש

חמש תרופות סבתא לחורף

החורף מביא לעיתים קרובות הצטננויות, שפעת ותחושת קור כללית, ותרופות סבתא הן פתרון נפלא לחימום הגוף ולחיזוק המערכת החיסונית באופן

לקריאה...

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *