חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: בניטסה לחג המולד Banitsa Баничка с мляко

עוגת חלב בולגרית שביפו קראו לה בָּנִצְ'קָה אוֹט מֵלְּקֵן אבל שמה האמיתי בניטסה ס'מלייקו Banichka s mlyako ||| לעוגה זו מספר גרסאות אבל היא פופולארית מאד בתקופת חג המולד ונקראת טוטמניק Tutmanik тутманик או גם פופרניק Poparnik попарник ||| המתכון הוא רק אחת הגרסאות לעוגה מחממת לב זו ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

עוגת חלב חגיגית (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (תבנית קפיצית 28)

לבצק

לקרם חלב

אופן הכנה

  1. הכנת הבצק: בקערת מיקסר מערבבים במשך כדקה את הקמח, חמאה, סוכר ומלח
  2. מוסיפים את החלב, בהדרגה תוך כדי ערבוב עד שמתקבל כדור בצק
  3. משמנים את התבנית העגולה ומרפדים בבצק, כולל הדופן. הערה חשובה: אסור שיהיו חורים בבצק, כדי שהמלית לא תיזל
  4. מכניסים את התבנית עם הבצק למקפיא
  5. מחממים תנור ל- 180 מעלות
  6. הכנת הקרם חלב: מקציפים את הביצים, סוכר ותמצית וניל לקבלת קצף יציב
  7. בינתיים מחממים את החלב, עד לסף רתיחה
  8. מצננים מעט את החלב ומוסיפים בהדרגה ותוך כדי בחישה לקציפת הביצים
  9. מוציאים את התבנית מהמקפיא, ויוצקים לתוכה את תערובת החלב
  10. אופים 30-35 דקות, עד שקרם החלב מתייצב, ונוצר קרום זהוב ויפה

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *