עוגת חלב בולגרית שביפו קראו לה בָּנִצְ'קָה אוֹט מֵלְּקֵן אבל שמה האמיתי בניטסה ס'מלייקו Banichka s mlyako ||| לעוגה זו מספר גרסאות אבל היא פופולארית מאד בתקופת חג המולד ונקראת טוטמניק Tutmanik тутманик או גם פופרניק Poparnik попарник ||| המתכון הוא רק אחת הגרסאות לעוגה מחממת לב זו ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (תבנית קפיצית 28)
לבצק
לקרם חלב
אופן הכנה
- הכנת הבצק: בקערת מיקסר מערבבים במשך כדקה את הקמח, חמאה, סוכר ומלח
- מוסיפים את החלב, בהדרגה תוך כדי ערבוב עד שמתקבל כדור בצק
- משמנים את התבנית העגולה ומרפדים בבצק, כולל הדופן. הערה חשובה: אסור שיהיו חורים בבצק, כדי שהמלית לא תיזל
- מכניסים את התבנית עם הבצק למקפיא
- מחממים תנור ל- 180 מעלות
- הכנת הקרם חלב: מקציפים את הביצים, סוכר ותמצית וניל לקבלת קצף יציב
- בינתיים מחממים את החלב, עד לסף רתיחה
- מצננים מעט את החלב ומוסיפים בהדרגה ותוך כדי בחישה לקציפת הביצים
- מוציאים את התבנית מהמקפיא, ויוצקים לתוכה את תערובת החלב
- אופים 30-35 דקות, עד שקרם החלב מתייצב, ונוצר קרום זהוב ויפה
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite