קינוח מענג שמציע פרופיל טעמים מתוק וחריף שבטוח ישמח את בלוטות הטעם שלכם ||| אתם תהנו להכין את עוגת האננס הטעימה כל כך שתעניק לכם חוויית קינוח טרופית וטעימה ||| העוגה זכתה לפריחה מחודשת במחזמר והסרט מלצרית Waitress ||| עוגה שכבר מכינים יותר ממאה שנים בארה"ב ובעוד מדינות שאננס היה בהישג היד ||| כל הפרטים והסיפור עם המתכון בהמשך…
פאי הפוך Upside Down Pie
מקורה של פאי הפוך ניתן לייחס לראשיתה עוד בימי הביניים. בזמנים בהם, האירופים הכינו עוגות על ידי ציפוי הבלילה בפירות ובישולה על אש או הפיכתה לפני ההגשה. סגנון בישול זה נודע בשם עוגות מחבת skillet cakes. לצרפתים היה גם מאכל דומה של Gâteau renversé בשם טארט טאטין תפוחים, שנוצר בשנות ה-80 של המאה ה-19.
מאמינים שעוגת האננס הפוך הספציפית, כפי שאנו מכירים אותה היום, הופיעה בשנות ה-20. השם נגזר כנראה מפאי הפוך שהופיע בעשור הקודם. העוגה זכתה לפופולריות בשל קמפיין פרסומי של מפעל השמורים Dole בהוואי, שהתמחה כבר בשנת 1901 בשימורי אננס. צריכת האננס גדלה הודות למחירים זולים יותר ויבוא מוגבר, מה שהוביל ליצירת מתכונים של עוגות אננס הפוך. השימוש הראשון הידוע במונח "עוגה הפוכה" היה בשנת 1923 לעוגה שנעשתה עם שזיפים מיובשים. העוגה המשיכה לעלות בפופולריות עד אמצע המאה ה-20, והפכה לקינוח אמריקאי קלאסי שרבים נהנו ממנו. בעוד שהממציא המדויק של עוגת האננס הפוך נותר לא ידוע, היא הפכה לקינוח אהוב ואייקוני שעמד במבחן הזמן.
מצרכים (תבנית פאי עגולה 22)
לבצק הפריך
- 150 גרם קמח
- 70 גרם שמן זית עדין* (100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות)
- 40 גרם אבקת סוכר
- קורט מלח
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 חלמון ביצה
- 1-2 כפות מים קרים (לפי הצורך)
למלית האננס
- 2 כף חמאה מומסת
- 1/4 כוס סוכר חום
- 4 טבעות אננס מקופסת שימורים (1 שלם, 3 חתוכים לחצאים)
- 5 דובדבנים מסוכרים (חתוכים לחצאים או לשלישים)
- 3/4 כוס קמח
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1/8 כפית מלח
- 3 כפות שמן (או חמאה)
- 1/3 כוס סוכר
- 1 ביצה
- 1/2 כפית תמצית וניל
- 1/3 כוס חלב
אופן הכנה
- הכנת הקלתית: בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מערבבים את הקמח, שמן זית (או חמאה), אבקת סוכר, וניל ומלח עד שמתקבלת תערובת במרקם פירורי
- מוסיפים חלמון ביצה וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק. אם הבצק לא מתאחד לגושים גדולים, מוסיפים בהדרגה מעט מים
- מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מאחדים בידיים ויוצרים צורת עיגול בצק
- עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך כשעה
- על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי 3-4 מ"מ
- מרפדים את תבנית האפייה העגולה. הערה: חשוב להקפיד על יצירה של זווית ישרה בין הדופן לבסיס, מה שיבטיח שהשוליים יישארו גבוהים
- דוקרים את בצק בסיס הקלתית בעזרת מזלג
- מקפיאים את הקלתית במשך 3 שעות להתייצבות מוחלטת
- הכנת המלית: ממיסים את החמאה בתבנית הפאי שלכם על להבה נמוכה מאוד. היזהרו בעת הורדת התבנית מהכיריים
- מפזרים סוכר חום על החמאה כשהחמאה עדיין חמה
- מסדרים את טבעות האננס בתבנית מעגלית, אשר פרוסה שלמה באמצע, וחצאי פרוסות מסביב
- מניחים בין האננסים חלקי דובדבן כדי להשלים את הרווחים של האננס
- הכנת העוגה: בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מערבבים יחד את החמאה (או שמן) וסוכר עד לקבלת תערובת אחידה
- מוסיפים את הביצה ומערבבים, ואז מוסיפים את החלב ותמצית וניל ומערבבים
- מוסיפים לבלילה את הקמח, סודה לשתייה ומלח ומערבבים לקבלת תערובת אחידה
- יוצקים את תערובת העוגה על הפירות המסודרים. הערה חשובה: נזהרים שלא להזיז ולערבב את הפירות ממקומם
- מיישרים את פני העוגה ומהדקים את הקצוות
- מחממים תנור ל- 210 מעלות
- אופים את העוגה למשך 10 דקות, ואז מנמיכים את החום ל- 180 מעלות להמשך אפייה של עוד 15-25 דקות עד שהבצק אפוי וכאשר נחדיר קיסם לאמצע הפאי והקיסם יצא נקי
- מוציאים את התבנית למשטח חסין אש או כיריים, ומניחים צלחת גדולה על החלק העליון של הפאי
- הופכים את התבנית כך שהצלחת למטה והתבנית מעל
- מניחים לתבנית הפאי להישאר במקומה מעל העוגה למשך 10 דקות ורק אז מסירים את תבנית הפאי באיטיות, כדי לחשוף את עוגת האננס הפוכה
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…