חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: מרק פסטה ושעועית איטלקי Pasta & Fagioli

פָסְטָה אה פָג'וֹלִי, שפירושו המילולי הוא פסטה ושעועית, הוא הלב של המטבח הכפרי האיטלקי ואחד המאכלים האותנטיים והאהובים ביותר באיטליה, במיוחד במרכז ובדרום המדינה ||| המרק הזה אינו רק מתכון — הוא מסורת, הוא זיכרון של סבתא, והוא דרך חיים ||| מדובר באוכל של עניים לשעבר, שנולד מהצורך לנצל כל מרכיב בבית – בעיקר שאריות לחם, קטניות ופסטה פשוטה ||| מרק סמיך, עשיר, מחמם ומנחם – בדיוק מה שצריך ביום סגריר כי יש בו משהו עוטף, כמעט אימהי ||| כל אזור באיטליה וכל משפחה מוסיפה את הטאץ' שלה: בצפון זה יהיה לפעמים עם בייקון או פרמז'ן, בדרום יתכן שתמצא אותו חריף יותר ועם עגבניות רעננות ||| Pasta e Fagioli הפך עם השנים לא רק למנה עממית אלא גם לדרך לספר סיפור של משפחה ||| זה מרק שיכול להתחיל בצהריים פשוטים של יום חול ולהפוך לארוחת ערב מרגשת של סוף שבוע ||| באיטליה, הוא מוגש לפעמים גם ללא נוזל – יותר כמו נזיד ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

פסטה ושעועית איטלקית (צילום ממקור לא ידוע ולפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים)

מצרכים (6 מנות)

להגשה

שלבי הכנה

  1. הכנת הבסיס: בסיר גדול מחממים שמן זית. מוסיפים את הבצל, גזר וסלרי, ומטגנים על להבה בינונית עד לריכוך, כ-10 דקות
  2. מוסיפים את השום, אורגנו ופתיתי צ'ילי (אם משתמשים), ומטגנים כדקה נוספת
  3. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ורסק עגבניות, ומערבבים היטב
  4. הכנת המרק: מוסיפים את ציר הירקות (או מים), ומביאים לרתיחה, ואז מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-15 דקות
  5. מוסיפים את השעועית הלבנה, ומבשלים 10 דקות נוספות
  6. מוסיפים את הפסטה ומבשלים עד שהפסטה רכה​
  7. תיבול והגשה: טועמים את המרק ומתקנים תיבול במידת הצורך
  8. מגישים חם, עם זילוף של שמן זית וגבינת פרמז'ן מגורדת מעל​
  9. טוויסט ישראלי: ניתן להוסיף למרק עשבי תיבול כמו פֶּטְרוֹזִילְיָה או כוסברה (גַּד או כֻּסְבָּר) קצוצה בסיום הבישול. כמו כן, ניתן להשתמש בשעועית לבנה מבושלת מראש או משימורים, ולהשתמש בפסטה מקומית קצרה כמו פתיתים או אטריות קצרות.

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון  Buon Appetito

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *